Zvonko Bogdan: Očekujte epilog priče da sam svetski prevarant

0
Muzičar Zvonko Bogdan objašnjava kako je doživeo neprijatnost kada je greškom evropskih medija opisan kao međunarodni šarlatan i otkriva na koji način će pokušati da ispravi ovu grubu nepravdu holandskog časopisa
Zvonko Bogdan, foto: Vladimir Šporčić, Story Press
Zvonko Bogdan, foto: Vladimir Šporčić, Story Press

Prvi april 2014. godine čuvar starogradskih nota Zvonko Bogdan (72) neće moći da zaboravi i to zbog jednog novinskog članka koji, nažalost, nije bio tradicionalna šala. Naime, holandski list Algemeine Dagblad fotografijom našeg čuvenog pevača ilustrovao je tekst o međunarodnom prevarantu i majstoru prerušavanja Zvonku B. Pod naslovom Čas prebogati poslovni čovek, čas belgijski princ, uticajni list tvrdio je kako je Zvonko B. dugogodišnji prevarant navodeći uz to da korišćenjem brojnih lažnih identiteta uvek pokušava da obmanom dođe do enormnih finansijskih sredstava. Njihova gruba greška odjeknula je i domaćim medijima pa tako još vlada neverica zbog neprofesionalnosti, ali i štete koja je naneta Bogdanu, znajući da je poslednjih godina veoma angažovan u svojoj vinariji s kojom želi da postigne uspeh i na tržištu Evrope.

Holandski dnevnik priznao je da je sporni tekst greškom ilustrovao fotografijom našeg poznatog pevača starogradskih pesama, dok Zvonko ne krije kako je njihova nemarnost najviše potresla njegove najbliže.

- Iskreno, cela ta situacija u kojoj sam se iznenada našao veoma me je nasmejala, ali moram da priznam kako moji prijatelji i saradnici nisu reagovali na isti način. Govorim o ljudima s kojima se svakodnevno družim i sarađujem, i njima zaista nije bilo nimalo prijatno. Ovakve situacije uvek su urnebesno smešne kada se dogode nekome drugom, ali ne vašim bliskim ljudima - ističe srpski Frenk Sinatra koji, iako se s osmehom nosi s nemilom situacijom u kojoj se našao, želi da potraži zaštitu nadležnih organa.

- Vinarija Zvonko Bogdan reagovaće kako i treba u ovim situacijama. Naime, sporni tekst objavljen je u tri države: Holandiji, Nemačkoj i Belgiji. Svi su preneli pogrešnu fotografiju. Mi smo dobili izvinjenje od odgovornih ljudi kuće koja je objavila članak, uz objašnjenje da ne znaju kako se to dogodilo. Sada će o razvoju dalje situacije brinuti moji prijatelji advokati. Ne bih rekao da je neko namerno želeo da stvori konfuziju, jednostavno na internetu su našli moje ime i pustili fotografiju bez razmišljanja - kaže muzičar koji sada, više nego ikada, sa svojom suprugom Mirjanom (58) odgovara na pitanja znatiželjnih.

- Tokom karijere dešavale su mi se razne gluposti, ali nikada ništa nalik ovome. Moja supruga i ja inače ne pridajemo mnogo važnosti napisima u medijima, jedino što je sada mnogo više poziva i pitanja, pa svaki dan odgovaram na jedno te isto. I još jednom ponavljam: Hvala na pitanju, dobro sam – govori kroz osmeh i u svom maniru Zvonko koji nikada nije krio koliko mu je u životu i karijeri bitna uloga emotivne partnerke.

- Moja supruga je jedna od retko pametnih žena koja me nikad nije opterećivala svojim prisustvom. Ona je osoba koja mi nije dozvoljavala da se zaletim u visine i da pokušam da fantaziram, već je uvek bila tu da me čvrsto drži na zemlji – rekao je u jednom intervjuu za Story.

Piše: Danilo Mašojević

makonda-tracker