Misteriozna smrt Pičiz Geldof

0
Razlog zbog kog je britanska novinarka, manekenka i ćerka slavnog Boba Geldofa u dvadeset petoj godini napustila ovaj svet, još nije poznat, ali je izvesno da je u večnoj tuzi iza sebe ostavila oca, supruga i dvojicu sinova
Pičiz Geldof, foto: Profimedia
Pičiz Geldof, foto: Profimedia

Britanska novinarka, televizijska voditeljka i manekenka Pičiz Geldof umrla je u ponedeljak, 7. aprila, u svom domu u Londonu, u dvadeset petoj godini. Pičiz, ćerka slavnog pevača Boba Geldofa i pokojne televizijske voditeljke Paule Džejts, oduvek je bila u centru medijske pažnje, kako zbog narkotika koje je koristila, tako i zbog raskalašnog života. Mnogi su našli paralelu u morbidnoj činjenici da se Bob proslavio pesmom I Hate Modnay’s, a da je Pičiz ovaj svet napustila baš tog, prvog dana u nedelji. Prema zvaničnim saznanjima, ona je u svom domu u Vorthamu, jugoistočno od Londona, preminula prirodnom smrću, što je i utvrdila Hitna pomoć koja je u njenu kuću stigla tog dana u trinaest i trideset časova. Iako niko nije želeo zvanično da potvrdi od čega je Pičiz preminula, britanski tabloidi spekulisali su da je njena smrt posledica rigoroznih dijeta koje su, navodno, dovele do srčanog udara. Naime, ona je mesecima pila isključivo šejkove od povrća kako bi se rešila viška kilograma.

- Žena starosti od 25 godina proglašena je mrtvom. U ovom trenutku njenu smrt vodimo kao iznenadnu i bez utvrđenih uzroka. Radimo kako bismo razjasnili okolnosti smrti - navodi policija u kratkom saopštenju.

Pičiz je poslednji put u javnosti viđena u četvrtak, na jednoj londonskoj modnoj reviji, a njena poslednja aktivnost na Twitteru bila je u nedelju ujutro, kada je objavila link na Instagramu i fotografiju sa svojom pokojnom majkom. Poznato je da je još kao devetnaestogodišnjakinja Pičiz završila u bolnici posle predoziranja heroinom, ali zasad nema informacija da bi njena smrt mogla biti povezana sa drogom. Iza sebe je ostavila dva sina koje je dobila sa drugim suprugom Tomasom Kohenom, pevačem rok grupe SCUM. Neutešni otac Bob poslao je saopštenje za javnost u kom je objasnio da je potpuno skrhan zbog smrti svoje ćerke.

- Pičiz je umrla i ovo je neopisiva bol. Bila je najluđa, najzabavnija, najpametnija i najvrckavija od svih nas. Napisati da je bila nešto, dakle u prošlom vremenu, iznova me uništava. Kakvo prelepo dete. Pa zar je moguće da je nikada više nećemo videti, kako to podneti? Voleli smo je i pamtićemo je zauvek. Tužne li rečenice... Tom i njeni sinovi zauvek će biti deo naše porodice koja je mnogo puta bila uzdrmana, ali nikada se nije raspala -  rekao je Bob Geldof.

U poslednjem intervjuu koji je Pičiz dala pre mesec dana, otkrila je kako se plašila da nikad neće imati dece. Majka sinova Astale (2) i Fidre (1) tom prilikom izjavila je da ju je majčinstvo izlečilo od posledica koje je na nju ostavilo ometeno detinjstvo. Želela je da svi znaju kako je roditeljstvo najbolja stvar koju je uradila.

- Kada sam se ostvarila kao majka, kao da sam konačno postala svoja. Nakon što sam se godinama mučila sama sa sobom osećajući se izgubljeno i bez usmerenja, moje bebe došle su kao lek za traumatično detinjstvo koje sam imala. Konačno se osećam usidreno, sa životima koji bukvalno zavise od mene, a neću ih izneveriti ni zbog koga i ni zbog čega – rekla je Pičiz i dodala kako je planirala da pokrene svoju kolumnu o podizanju dece.

- To što sam postala majka, bukvalno me je prelomilo, ali u najboljem mogućem smislu – rekla je tada.

Kada su joj se roditelji 1996. razveli, ona je imala samo sedam godina. Već u trinaestoj otkrila je kako ima problem sa policističnim jajnicima i da verovatno neće imati decu. Osećala se kao da je njena ženstvenost opljačkana. Ipak, kada se iz Kalifornije, gde je živela, vratila u Veliku Britaniju, obnovila je kontakt sa Koenom, starim prijateljem u koga se zaljubila. Ali, kada je osetila simptome trudnoće, uključujući mučninu i grčeve, ignorisala ih je i tek u petom mesecu trudnoće otkrila je da čeka bebu.

- Nisam mogla da verujem, ali onda su mi lekari rekli da se Astral lepo razvija i tek sam tada shvatila da u meni raste jedan život – pričala je ona. Predodređena sam da budem majka, samo što je moje dete čekalo pravo vreme, da u potpunosti budem spremna – rekla je ona u jednom intervjuu. Njena druga trudnoća bila je slučajna – nije znala da može ostati u drugom stanju dok doji. Iako potpuno iscrpljena, tada je istakla da je roditeljstvo najbolja stvar koja joj se dogodila.

Piše: Ksenija Konić

makonda-tracker