Severina Vučković: Razgovor koji leči dušu

0
Regionalna pop zvezda Severina Vučković prenosi utiske sa srdačnog susreta koji je u Zagrebu imala sa čuvenim Piterom Lindbergom, fotografom svetskih supermodela, kojem je u privatnom ćaskanju otkrila kako se oseća nakon operacije noge
Severina i Piter Lindberg, foto: Buro 24/7 za Story
Severina i Piter Lindberg, foto: Buro 24/7 za Story

Ispred objektiva čuvenog Pitera Lindberga (69) stajale su Linda Evanđelista, Sindi Kraford, Naomi Kembel, Mila Jovović, Klaudija Šifer, ali je malo kojoj od njih pošlo za rukom da se i fotografiše zajedno s ovim čuvenim modnim ekscentrikom. Ovaj put on je bez ustezanja stao u isti kadar sa pop pevačicom Severinom Vučković (41) i to na branču koji je proteklog vikenda u Zagrebu upriličio portal Buro 24/7, a neposredno pred njegovu izložbu The Unknown&Images of Woman na kojoj je predstavljeno više od 150 fotografija. Lindberg je samo za Story pozirao u društvu harizmatične Severine koja je u drugi plan bacila izložbene radove, ali i video-instalaciju koju je sam umetnik, inspirisan arhitekturom galerije u kojoj je izlagao, prilagodio za svoju zagrebačku izložbu. Ovo je, inače, prva Lindbergova postavka u ovom delu Evrope od 1998. godine kada je izlagao u Beču i ujedno jedina njegova evropska samostalna izložba ove godine. Boravak u hrvatskoj prestonici on će pamtiti i po srdačnim momentima sa zanosnom Splićankom koja za dve nedelje slavi četrdeset drugi rođendan. Upravo su teme iz privatnog života bile dominantne i u Severininom razgovoru sa umetnikom nemačkog porekla koji se proslavio i kao reditelj. Istančani estetski elementi njenog ukusa, naveli su Vučkovićevu da na listu svojih specifičnih umetničkih saradnji dopiše i potencijalno poziranje za neku od novih izložbi ovog vremešnog umetnika.

- Lindberg je jedan od onih fotografa s kakvim sanjate da radite. Piterove fotografije govore o njemu samom, čovek poseduje veliki estetski senzibilitet, veoma prijatan i blag – kaže atraktivna Seve koju povreda desne noge nije sprečila da dođe na druženje sa ovim fotografom, pa su tako ponovo u prvom planu bile njene stilizovane štake.

- Slučajno smo se sreli na izlazu posle njegove izložbe, ali nismo razgovarali o fotografijama, već o povredi ligamenata. Svaki razgovor sa umetnicima koji su senzibilci pravi je lek za dušu – iskreno kaže popularna umetnica koja je ponosna na činjenicu da je upoznala Lindberga koji je, zadivljen njenom lepotom, ipak poželeo saradnju. 

- Stvarao je istoriju svih prestižnih modnih časopisa na tako prirodan i topao način kao što je i on sam – s velikim poštovanjem govori regionalna umetnica koja je nedavno oduševila publiku novim singlom za pesmu Alkatraz. Nakon toga u stilu gotičke kraljice prošetala je beogradskom Nedeljom mode iskazavši drugu stranu svoje ličnosti kojom pokazuje da je spektar njenih umetničkih sklonosti mnogo širi u odnosu na ostatak muzičke scene bivše Jugoslavije. Pevačica se užurbano priprema i za proslavu rođendana koja će, kako kaže, biti spektakularna.

- Samo jednom puniš četrdeset dve – dodaje uz osmeh Seve koja je uprkos nedavnoj operaciji veoma aktivna pa tako u poslednje vreme stiže na sve bitnije događaje u regionu. Ujedno priprema i veliko iznenađenje za svoje fanove koje će obradovati već u maju. Do tada će se u punom sjaju vratiti na scenu i ponovo početi da nastupa.

Piše: Nikola Rumenić 

makonda-tracker