Poznati u sukobu sa zakonom

0
Protekli mesec javnost će pamtiti po brojnim prestupima medijskih ličnosti kao što su posedovanje droge, saobraćajne nezgode, ali i fizički obračuni zbog kojih su neki pritvoreni, drugi privedeni na informativni razgovor, a pojedinci su platili i novčane kazne
Nataša Marković, foto: Luka Šarac, Vladimir Šporčić, Story Press
Nataša Marković, foto: Luka Šarac, Vladimir Šporčić, Story Press

Nataša Marković, glumica

Sudeći po napisima domaćih medija, ni glumicu Natašu Marković koju je publika zavolela nakon uloge u popularnoj seriji Lisice, nisu mimoišle nevolje sa zakonom. Naime, prema tvrdnjama pojedinaca ona je protekle nedelje imala nevolje sa čuvarima reda i zakona jer je, nakon što ju je policija zaustavili, odbila da bude legitimisana. Kako se spekuliše, sve je počelo kada su joj prišla uniformisana lica jer je svojim automobilom ometala saobraćaj, a umesto da se zaustavi, ona je prvo započela žustru raspravu, a potom dodala gas. Da li se radilo o spontanoj reakciji, ili je posredi bilo nešto drugo, ostaje da se vidi. Kako god bilo, za ovakav prekršaj, odnosno sprečavanje službenih lica u vršenju dužnosti, sleduje krivična prijava.

Dragan Marinković Maca, glumac i voditelj

Nakon što je policija radi rutinske kontrole zaustavila glumca i voditelja Dragana Marinkovića Macu, on je priveden u policijsku stanicu jer je vozio automobil sa isteklim registarskim tablicama. Marinković je zaustavljen u mestu Lešnica kod Loznice, a odmah po dovođenju kod dežurnog sudije za prekršaje izrečena mu je novčana kazna od 6.500 dinara. Popularni voditelj je iz Bosne dolazio u Srbiju, ali ispostavilo se da njegovo vozilo sa tablicama Stare Pazove nije bilo registrovano. Ipak, bez obzira na to što je javna ličnost, nije negodovao, već je kao sav običan svet platio kaznu i ispoštovao zakonsku proceduru države u koju je ušao.

Petar Strugar, glumac

Početak aprila doneo je nevolje i glumcu Petru Strugaru koga je policija privela jer je u beogradskom naselju Zvezdara fizički nasrnuo na taksistu Jovana Stanojevića. Nakon ovog incidenta vozač taksija završio je u Urgentnom centru gde su mu konstatovane lakše telesne povrede, dok je zvezda filma Montevideo, vidimo se navodno odveden u policijsku stanicu odakle je pušten nakon saslušanja. Dvojica aktera ove priče o svemu su iznela suprotstavljene stavove optužujući jedan drugog za početak svađe. Glumac koji je bio u društvu svoje trudne supruge i koleginice Ivane Nikolić istakao je da nikada ne bi prvi započeo svađu niti se upustio u fizički obračun, a pogotovo ne naočigled svoje žene u blagoslovenom stanju.

Džej Ramadanovski, pevač

Poznati pevač narodne muzike Džej Ramadanovski protekle nedelje u popodnevnim satima u centru Beograda izgubio je kontrolu nad svojim vozilom, izleteo na trotoar ispred zgrade Kinoteke i pregazio zaštitnu ogradu koja ga je usporila, ali i zaštitila prolaznike. Nakon udesa, Džej je bio prilično dezorijentisan, izašao je iz kola teturajući se i udaljio se sa lica mesta. Brojni prolaznici u čudu su komentarisali postupak popularnog folkera koji u blizini mesta incidenta ima svoj ugostiteljski objekat. Inače, on je svojevremeno u Švedskoj uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju zbog čega je proveo mesec dana u tamošnjem zatvoru.

Miroslav - Miki Đuričić, voditelj

Voditelj i nekadašnji pobednik rijalitija Veliki brat Miroslav - Miki Đuričić pre deset dana priveden je na informativni razgovor u policijsku stanicu nakon učešća u incidentu koji se dogodio posle jedne fudbalske utakmice u Kupinovu. U dogovoru sa tužilaštvom iz Rume, bivši stanovnik Farme zadržan je u pritvoru jer je, kako se spekuliše, povredio dvojicu policajaca koji su pokušali da zaustave njegov automobil. Miki na upozorenje patrole nije odmah stao, a kada se posle nekoliko desetina metara ipak zaustavio, potrčao je prema policajcima i usledilo je pesničenje. Nakon toga voditelju je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati, a izjavio je kako je reč o nameštaljci i da veruje u pravičnost srpskog pravosuđa.

Bane Bojanić, reper

Frontmen sastava Sunshine, Bane Bojović, uhapšen je u nedelju kada ga je zaustavila patrola Interventne jedinice policije na Savskom nasipu na Novom Beogradu i kod njega pronašla šest paketića droge spid i određenu količinu praškaste materije. Tom prilikom muzičar je nasrnuo na jednog policajca koji je lakše povređen, nakon čega je Bojoviću određeno policijsko zadržavanje. Navodno se sumnja da narkotici nisu namenjeni za ličnu upotrebu, već za prosleđivanje trećim licima, a inspektori sa svojim timovima intezivno rade na utvrđivanju ovih navoda.

Milan Radulović Laća, kompozitor i aranžer

Sin tekstopisca Marine Tucaković i kompozitora Aleksandra Fute Radulovića, aranžer i kompozitor Milan - Laća Radulović, priveden je u Beogradu u blizini Brankovog mosta zbog posedovanja narkotika. Prilikom hapšenja talentovani mladić koji je sarađivao s mnogim zvezdama nije se opirao, a priznao je da je droga namenjena za ličnu upotrebu, a ne za preprodaju. Naime, on se sa prijateljima zaputio na festivala Rezonejt, a kada ih je kontrola zaustavila i pretresla, kod njega su pronašli pola grama praškaste supstance za koju se pretpostavlja da je heroin. Milan je na saslušanju proveo oko sat vremena, a ispričao je kako su nadležni prema njemu bili više nego korektni. Mediji su zbog problema sa drogom, zbog čega je navodno išao i na lečenje, i ranije pisali o Marininom sinu.

Piše: Moni Marković

makonda-tracker