Jovana Milojčić: Simona je isti tata

0
Voditeljka Jovana Milojčić priča o prvim danima sa svojom naslednicom koju je na svet donela carskim rezom, a potom joj sa suprugom Milošem odabrala ime koje nosi dvostruku simboliku.
Foto: Luka Šarac, Marko Poplašen
Foto: Luka Šarac, Marko Poplašen

Voditeljka emisije Ekskluziv na televiziji Prva, Jovana Milojčić (29), u nedelju 23. marta na svet je carskim rezom donela zdravu devojčicu Simonu. Ona i njen suprug Miloš (35) presrećni su zbog dolaska na svet njihove prve bebe. Iako nije prisustvovao porođaju, novopečeni tata svakodnevno je obilazio svoje dame u Ginekološko-akušerskoj klinici  Narodni front. Malena Simona po rođenju je bila dugačka 50 centimetara i teška 3.200 grama, a šarmantna voditeljka sa radošću opisuje prve dane svog materinstva.

- Osećam se odlično, svakim danom sve bolje i bolje. Sve teče baš onako kako su mi predočili. Jedva čekam da bebica i ja odemo kući - priča Jovana i dodaje:

- Porodila sam se carskim rezom, ali uz epiduralnu anesteziju zbog čega mi je oporavak mnogo lakši. Imala sam kateter od epidurala i tokom porođaja dodavala anestetik kada bih osetila bolove. Reč je o novijoj proceduri koja se koristi u porodilištima i veoma je efikasna. Pošto jedino muževi mogu da posete porodilje, Miloš je u prvim danima bio stalno s nama i zajedno smo uživali u svakom trenutku - opisuje Jovana koja je sa svojom naslednicom bila smeštena u apartmanu Baby Friendly

- Beba je super. Već dvadeset četiri časa nakon porođaja bile smo zajedno i od tog trenutka počela sam da učim da budem mama. Prepovijam je, dojim... Sve radim polako i nespretno, dok ne savladam potrebne veštine. Mnogo mi je značila i podrška cimerki u mojoj sobi, od kojih je jedna doktorka. Sve smo prvi put mame, ali ona zna više od nas pa nam je pomagala. Inače, moram da pohvalim i osoblje bolnice Narodni  front. Svi su fantastični, posebno doktor Dejan Dimitrijević koji me je porodio. Divno je što imamo jedno ovakvo porodilište u gradu - kaže voditeljka čija je naslednica dobila ime na simboličan način. 

- Ima nekoliko razloga zbog kojih smo joj dali ime Simona. Moje devojačko prezime je Simonović pa smo želeli da ima nešto od mame, pošto će nositi tatino prezime. Drugo, moja slava je Sveti Simeon, dan kada se okuplja cela moja porodica, što je razlog više da ona oseća pripadnost i toj familiji. Treće, sviđa nam se ime samo po sebi. Čak je inicijator tog izbora bio moj suprug, a ne ja - priča voditeljka i tvrdi da je njena ćerka slika i prilika svog tate. 

- Uopšte nije rano za priču o tome na koga Simona liči. Ona je preslikani tata. Za sada ima plave oči na mene, ali uši, nos, usta i sve ostalo je na tatu - opisuje Jovana i dodaje kako je odlučila da doji svoju bebu.

- Daću sve od sebe da je dojim jer smatram kako to mnogo pomaže za razvoj dobrog odnosa između mame i bebe i bolji imunitet novorođenčeta - zaključuje Jovana. 

Piše: Ksenija Konić

makonda-tracker