Žarko Laušević: Nakon 15 godina povratak u glumu

0
Slavni glumac Žarko Laušević je nakon 15 godina prekida odlučio da se vrati svojoj primarnoj profesiji.
Žarko Laušević, foto: Story arhiva
Žarko Laušević, foto: Story arhiva

Žarko Laušević je na nagovor pesnikinje Ivanke Radmanović prihvatio poziv da učestvuje u humanitarnom projektu namenjenom slabovidim osobama.

Naime, glumac je u okviru projekta Pesme koje vide, u društvu koleginice Lole Orlović recitovao pesme sa CD – a Amarant ili o beskrajnoj ljubavi.

- Lauš je prihvatio da glumi, doduše samo svojim glasom, u projektu koji je humanitarnog karaktera i koji je namenjen slabovidim osobama. Upoznala sam ga u Njujorku, u studiju Bombastik producenta Roka Đokovića. Ostavio je na mene jak utisak, zrači unutrašnjom toplinom, pravi je čovek Dawn on Earth, što bi rekli Amerikanci – rekla je Lola za Blic.

Glumica je takođe pričala o skromnosti Žarka Lauševića i divnim trenucima koje su proveli radeći na projektu.

- To je bio period posle velikog uspeha njegove autobiografske knjige u Srbiji. Bio je veoma ponosan na to, ali se nije razmetao. On je realan i veoma je posvećen umetnosti. Proveli smo divne trenutke radeći na ovom projektu i u razgovorima o umetnosti. Imala sam utisak da je Žarko veoma dobro obavešten o stvarima koje se dešavaju u našoj zemlji, sa mnogim prijateljima, glumcima je i danas u kontaktu preko interneta. Zajednička nam je želja bila da uradimo nešto od srca, besplatno, kako bismo pomogli onima kojima je projekat namenjen - kaže Lora Orlović.

Prihod od prodaje CD-a namenjen je revitalizaciji biblioteke za slepe i slabovide Dr Milan Budimir u Beogradu.

makonda-tracker