Mihael Šumaher reaguje na glas i uspostavio je kontakt očima

1
Stanje Mihaela Šumahera u poslednje vreme znatno se popravilo, pa je tako PR legende Formule 1 u petak potvrdila da je Mihael na trenutke svestan, odnosno da počinje da se budi. Odmah su se pojavile i informacije o detaljima napretka
Mihael Šumaher, foto: Profimedia
Mihael Šumaher, foto: Profimedia

Italijanska Gazzetta dello Sport piše da Mihael Šumaher na trenutke svesno gleda oko sebe, odnosno reaguje na zvukove, a novinari časopisa Bild kontaktirali su uglednog nemačkog neurologa Manfreda Holzgreafea koji je objasnio o čemu je reč.

- Lekari komuniciraju sa njim na jednostavan način što znači da im Mihael odgovara pokretima rukom ili žmirkanjem očima. Smanjili su mu količinu lekova, jer inače ne bi mogao svesno da komunicira - priča Holzegref.

Džin Alesi veliki je Mihaelov prijatelj, pa je otkrio detalje njegove posete u bolnici u Grenoblu.

- Mihael je u početku reagovao samo na bol, poput štipanja. No, možda je to bila samo nesvesna reakcija tela. Prilikom nekoliko poslednjih poseta shvatio sam da se Mihaelovo stanje popravlja, osetio sam olakšanje kod njegove porodice. To je fantastično iako je put do oporavka još jako dug - rekao je Alesi, takođe bivši vozač Formule 1.

makonda-tracker