Šumaher pokazuje znake oporavka!

0
Portparolka Mihaela Šumahera, koji se već više od tri meseca nalazi u veštački izazvanoj komi nakon teške povrede glave koje je zadobio krajem decembra prošle godine na skijanju u Francuskoj, izjavila je da se u njegovom oporavku ipak vide ohrabrujući znaci na
Mihael Šumaher, foto: Profimedia
Mihael Šumaher, foto: Profimedia

U šturim i sporadičnim izjavama koje stižu iz bolnice u Grenoblu, gde je nekadašnji šampion Formule 1 smešten u neurološkoj jedinici intenzivne nege, uglavnom provejava pesimizam, budući da posle dve izvršene operacije na mozgu nema bitnijih pomaka u njegovom oporavku, a dodatno mračne vesti nagovestio je bivši lekar Formule 1 Geri Hartstajn koji je nedavno na svom blogu objavio da bi javnost uskoro trebalo da se pripremi za najgore.

Ipak, Sabine Kem, potparol slavnog Mihaela Šumahera izjavila je da Nemac pokazuje znake poboljšanja.

- Želim da istaknem da postoje znaci koji nam daju ohrabrenje - izjavila je Kem za Bild i dodala da su lekari, porodica i prijatelji optimisti po pitanju Mihaelovog buđenja iz kome.

Ona je negirala spekulacije da se Šumaher nalazi u vegetativnom stanju i da u njegovom oporavku nema znakova koji pokazuju poboljšanje.

Kem je demantovala i pisanje pojedinih medija da Korina Šumaher, supruga sedmostrukog šampiona Formule 1, planira da u delu njihove kuće na Ženevskom jezeru izgradi poseban medicinski blok i preveze Mihaela iz bolnice u Grenoblu.

- Priče o tome da Korina preuređuje kuću kako bi dovela Mihaela, koji je u beznadežnom stanju i obezbedila mu posebnu negu, potpuno su neutemeljene - dodala je Kem.

Ipak, kako prenosi nemački list, Šumaher bi uskoro mogao da bude prebačen iz klinike u Grenoblu, na kojoj je već 94 dana, u rehabilitacioni centar, takođe u Francuskoj, specijalizovan za slučajeve povrede glave.

Mihael Šumaher nalazi se u stanju kome još od 29. decembra, kada je na skijanju prilikom pada udario glavom o kamen pored staze.



Izvor: Mondo

makonda-tracker