Lavren Skot: Pozadina samoubistva vešanjem

0
Mada se čini da ne postoji objektivan razlog koji bi dizajnerku i dugogodišnju partnerku Mika Džegera, Lren Skot, naveo da okonča život, ona se nedavno obesila i čitav svet ostavila u šoku.
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kraj marta obeležila je vest da je dugogodišnja partnerka legendarnog Mika Džegera, kreatorka Lren Skot, oduzela sebi život. Prema saopštenju njujorške policije, ona je u ponedeljak, 17. marta u deset časova pre podne pronađena mrtva u svom stanu na Menhetnu.

Njen dugogodišnji asistent tog dana, kao i svakog prethodnog, došao je da je poseti kako bi uskladili poslovni raspored. Kad je kročio u stan i video šeficu kako visi sa plafona, za njega više ništa nije bilo isto.

Lren je umrla u četrdeset devetoj godini, a vest o  njenoj smrti uzburkala je svet. Svi pokušavaju da saznaju razlog zbog koga se dizajnerka obesila, a još više zbunjuje činjenica što nije pronađena oproštajna poruka. U stanu nije bilo vidljivih tragova provale, a na telu nesrećne žene nema znakova nasilja zbog čega je ubistvo kao opcija odbačeno.

Bez obzira na pretpostavke, medicinski islednik tek treba da utvrdi uzrok njene smrti, a čeka se i zvanična potvrda nadležnih vlasti. Međutim, ono što najviše zbunjuje jeste činjenica da se, samo sat vremena pre nego što je pronađena mrtva, Loren oglasila na svom profilu na društvenoj mreži Twitter gde je veoma pozitivno komentarisala fotografije.

U nameri da otkriju razlog samoubistva britanski mediji počeli su da istražuju njene potencijalne probleme.

Jedni kažu da je bila veoma nezadovoljna time što su je, bez obzira na sve uspehe koje je postizala kao dizajner, svi predstavljali kao devojku Mika Džegera. Drugi ističu kako je odlučila da sebi oduzme život jer ju je frontmen Rolling Stonesa nedavno ostavio. Međutim, iako ga je tužna vest zadesila za vreme boravka u Pertu na australijskoj turneji, on je ovakve navode oštro demantovao. Otkazao je koncert i hitno doputovao u Ameriku.

Neki izvori prenose da je Loren bila depresivna jer je imala velike finansijske probleme zbog kojih je bila na ivici bankrotstva. Njeni bliski prijatelji napominju kako je bila kreativna i veoma pozitivna osoba koja je veoma volela život, pa nikom zapravo nije jasno šta ju je navelo da digne ruku na sebe.

Loren Skot rođena je u Juti, ali je odmah po dolasku na svet data na usvajanje i odrasla je u mormonskoj porodici kao Lora Bernbrou. Otac joj je bio službenik, a majka domaćica. Već sa dvanaest godina bila je visoka 182 centimetra zbog čega su je prijatelji zvali Ledi. Bila je sportski tip, a pevala je i u horu. Izrasla je u elegantnu damu koju je svega pet centimetara delilo od dva metra visine.

Ispričala je da je naučila šivenje kako bi mogla sebi da prepravlja stvari jer joj zbog visine ništa što bi kupila u radnji nije odgovaralo. Prvu kolekciju lansirala je 2006. godine, a njene modele nosile su Sara Džesika Parker, Penelope Kruz, Anđelina Džoli i Nikol Kidman s kojom je ostvarila blizak prijateljski odnos. Sa Mikom Džegerom počela je da se zabavlja 2001. godine kada se on razveo od Džeri Hol, ali nikada se nisu venčali.

Piše: Moni Marković

makonda-tracker