Aleksa Jelić: Moji poroci su moja stvar

0
Baletski igrač i muzičar Aleksa Jelić odgovara na spekulacije o svojoj seksualnosti, priča koji način se nosio sa pretnjama koje je dobijao i otkriva kako je probao marihuanu.
Foto: Vladimir Miladinović, Rale Radović, TV Prva
Foto: Vladimir Miladinović, Rale Radović, TV Prva

Nenametljivo i korak po korak baletski igrač, talentovani muzičar i dokazani šoumen Aleksa Jelić (37) zadobio je medijsku pažnju koju odavno zaslužuje. Angažman u serijalu Tvoje lice zvuči poznato približio ga je širokom auditorijumu, a veruje da će mu novi projekat Ples sa zvezdama, čiji je domaćin zajedno sa voditeljkom Irinom Radović, doneti nove izazove. Iako šturo i retko kad govori o svom privatnom životu, zbog njegove otvorene borbe za prava gej populacije, sve su češća nagađanja o njegovoj seksualnosti. Pre dve godine snimio je pesmu Idemo u grad, himnu Parade ponosa, nakon čega su podgrejane priče o njegovom seksualnom opredeljenju, ali zbog koje je doživeo i određene neprijatnosti.

- Bilo ih je malo, poput onih: Slomiću ti noge, Razbiću ti nos, Prebiću te... To je ono što u Srbiji mora da se menja, svako treba da gleda u svoju šerpu, a ne u tuđu. Isus je rekao: U tuđem oku vidimo trun, a u sopstvenom ne vidimo cepanicu. Interesantno, zar ne? Ne odgovaram i ne reagujem na spekulacije o svojoj seksualnosti. Svako ima pravo da misli šta želi, ali složićete se, to je ipak moja lična priča i volim da je zadržim za sebe. Šta, kako i koga volim... ma ljudi, volim sve – odgovara u svom maniru Jelić koji se u potpunosti predaje emocijama kada je zaljubljen.

- Nisam voleo mnogo puta, ali kada jesam, onda je to bilo do kraja. Da je ljubav ples, sigurno bi bio rumba - ona najbolje opisuje senzualnost i strast, a to je potrebno jednoj Škorpiji. Ljubav je za mene sve. Kada je Bog kreirao svetove, šta mislite kojom se energijom poslužio? Energijom ljubavi. Ona je utkana u svako nebesko telo među kojima je i naša majka Zemlja. Svaka čestica svega vidljivog što postoji na našoj planeti, obojena je ljubavlju, treba znati crpeti je iz tih nepresušnih izvora - objašnjava muzičar koji bez ustezanja govori o svojim iskustvima sa opojnim sredstvima koje je okusio tokom života u inostranstvu.

- Istina je da sam, dok sam živeo u Španiji, konzumirao travu. To je tamo takoreći legalno, na samom trgu Cataluni postoji prodavnica u kojoj može da se kupi do četiri grama dnevno za ličnu upotrebu, nešto kao biošpajiz. (Smeh) Ja sam mlad kad je reč o tome, i ne radim to često. Inače ne konzumiram alkohol, jedna pakla cigareta traje mi danima, pijem aroniju, jedem zeleniše sa ponekim parčetom mesa, nekako sve više stremim ka lakoći postojana. I mlađima i starijima poručio bih da rade na tome, na lepoti misli, pozitivnoj reči i konstruktivnoj akciji – otvoreno govori baletski igrač koji je nedavno sa pevačicom Tijanom Bogićević i svojim ocem, legendarnim rokerom Dragim Jelićem, objavio numeru Još jednom.

- Od svojih roditelja naučio sam da budem pošten, ljubazan, normalan, a ako vam kažem da sam se rodio na dan maminog rođendana, onda ne moram ništa da vam objašnjavam - isti smo. A tata Dragi uvek je brižan i spreman da pomogne, skoro nikada me ne kritikuje, već me usmerava u pravcu za koji on misli da je OK. Nekad ga poslušam, ali uglavnom uradim kako ja osećam da treba jer se na kraju ipak radi o meni, a ne o njemu - iskren je Jelić

- Imao sam malu tremu, ali shvatio sam kako u životu uvek dobijamo šansu da svoje slabosti pretvorimo u hrabrosti pa sam pristao i sa nestrpljenjem čekao da krene program. Sa Irinom se odlično slažem, ona je prirodna, nenametljiva, inteligenta žena sa velikim Ž. Možda još nije otkrila svoj plesni talenat, ali zato sam ja tu da je pridržim kad se zanjiše, kao što je ona tu da progovori kad ja zastanem. Verujem u nas dvoje. Točak se pokrenuo. Muzičke emisije kao i serijali svetskog nivoa sve su prisutniji. Možda to dovede i do otvaranja kabarea. Jedna prestonica, a da još nema svoj Moulen Rouge?! Ne ide – govori kroz osmeh Aleksa koji trenutno završava snimanje himne posvećene autističnoj deci za koju veruje da će pozitivno uticati na svest ljudi i okoline prema slučajnim ili namernim različitostima. 

Piše: Danilo Mašojević

makonda-tracker