Željko Joksimović: Srećan sam što ću dobiti sina

0
Euforija koju je osećao oko velikog finala takmičenja X Factor u kojem je bio član žirija, nije ni nalik onoj koja obuzima kantautora Željka Joksimovića jer će njegova supruga Jovana za mesec i po dana roditi dečaka, što je on ekskluzivno otkrio za Story.
Foto: Nebojša Babić, Miša Obradović, Marko Sovilj
Foto: Nebojša Babić, Miša Obradović, Marko Sovilj

Svoj zvezdani status kantautor Željko Joksimović (41) odavno je dokazao, ali žiriranjem u takmičarskom šou-programu X Factor, stekao je još veću naklonost publike. Strog i pravičan – kako bi se ukratko mogao opisati njegov komentatorski i mentorski stav, iznedrio je svojim iskustvom i elokvencijom mnoge korisne savete za mlade talente kako da postepeno trasiraju put ka uspehu. I dok privodi kraju završne pripreme za finale ovog muzičkog takmičenja, poznati umetnik neizmerno se aprilskim danima, jer će u drugoj polovini tog meseca po drugi put postati tata. Njegova supruga, TV voditeljka Jovana Joksimović (31), prošle nedelje povukla se sa malih ekrana i počela trudničko bolovanje, a odmah posle Uskrsa rodiće sina. 

Do ovog ekskluzivnog saznanja magazin Story došao je tek mesec i po dana pred porođaj lepe brinete jer je popularni bračni par brižljivo skrivao informaciju o polu bebe samo za svoje najmilije. Jovana i Željko inače važe za skladne supružnike čiji odnos oduvek intrigira medije, ponajviše zbog toga što, poput nekih drugih javnih ličnosti, nisu spremni da govore o svojoj intimi. Ipak, ponesen euforijom zbog Jovaninog skorog porođaja, jedan od najuspešnijih domaćih evrovizijskih takmičara, potvrdio je naša saznanja.

- Istina je, dobićemo sina i naravno da se radujem prinovi – kaže Željko u ekskluzivnoj izjavi za Story. On je sa svojom suprugom već spremio sobicu za dečaka čije će prisustvo oplemeniti njihovu svakodnevicu. Slatke obaveze oko bebe, nisu stavile u drugi plan Željkovu briljantnu karijeru pa je tako i dalje prepun utisaka sa nedavno održanog koncerta u istanbulskom Zorlu centru gde je turskoj publici predstavio fuziju balkanskih zvukova upakovanu u originalni Balkan projekat.

Posle svake pesme, klicala mu je prepuna dvorana na Bosforu, nakon čega je nastavio da niže uspehe i u Hrvatskoj čija je publika izuzetno izbirljiva kada je reč o izvođačima iz Srbije. Željko je, naime, prvi srpski pevač koji je nastupio u splitskoj Spaladium areni koju je na Dan žena dupke napunio. O njegovom uspehu izvestili su svi značajniji mediji u regionu tretirajući ga kao vrhunskog profesionalca koji je svojim muzičkim podvizima odavno objedinio poprilično razjedinjeni Balkan. Sredinom maja čeka ga i koncert u Parizu kao dokaz njegovog evropskog uspeha. 

Vetar u leđa za nove  pobede daje mu i rad na novom albumu koji bi takođe trebalo da predstavi u aprilu, mesecu u kom će on i njegova supruga da slave i svoje rođendane, Jovana 24, a Željko 20. aprila.

Objedinjena rođendanska proslava ovoga puta biće zamenjena slavljem zbog rođenja sina koji će u domu porodice Joksimović biti ophrvan neizmernom ljubavlju. Trenutno je sva pažnja usredsređena na pevačevu suprugu koja će se u septembru vratiti na male ekrane sa porodiljskog odsustva. 

- Oduševljena sam izrekom: Trudnicu ne smeš ni za šta da odbiješ i maksimalno je koristim i uživam u tome, a Željku prija da mi u svemu udovoljava. Ranije mi nije bilo jasno zašto žene koje imaju decu pričaju o trudnoći pa sam govorila: Ne mogu da slušam o tome. Šta je tu tako posebno. Sada kada se meni to desilo, shvatila sam koliko želim da davim sve oko sebe tom temom jer je lepo govoriti o nečemu što i jeste za hvalu i priču - rekla je ranije Jovana za Story nagovestivši koliko pažnje joj pruža voljeni izabranik. 

Njegova česta odsustva od kuće, zbog poslovnih obaveza, nisu naročito bila primetna u odnosu sa Jovanom budući da je i ona dobar deo dana, do prošle nedelje, provodila na TV Pink. Lepota materinstva kojom je zračila dok je i u trudnoći vodila Jutarnji program, pretočena je isključivo u pozitivne kritike na račun njenog profesionalizma i u poznom drugom stanju.

Nije glumila razmaženu trudnicu i posao je obavljala maksimalno posvećena svojim obavezama. Posao joj je olakšavao njen kum i kolega Srđan Predojević s kojim godinama čini popularni voditeljki tandem. Malo je poznato i da je Željko ranoranilac koji je do prošle nedelje prvu jutarnju kafu ispijao svakodnevno prateći rad svoje supruge. Radost koji je u njihove živote uneo podatak o tome da će postati roditelji dečaka, još je veća ako se uzme u obzir činjenica da Željko iz prvog braka već ima osamnaestogodišnju ćerku Minu, čiji će talenat tek doći do izražaja na Muzičkoj akademiji koju je upisala.

Piše: Nikola Rumenić

makonda-tracker