Nina Janković: Jedva čekam da postanem majka

0
Glumica Nina Janković odbrojava dane do svog venčanja zakazanog za maj, a za koje svaki detalj pažljivo osmišljava sa svojim budućim suprugom Matejom Dičićem.
Foto: Luka Šarac
Foto: Luka Šarac

Prvi put nakon Mire Stupice, lik Ane Karenjine na pozorišnim daskama dočaraće glumica Nina Janković (25) koja je naučila da uskladi sve svoje obaveze kako joj zbog njih ne bi ispaštao privatni život. Krajem maja, u hotelu Zira, atraktivna Šapčanka obećaće se na večnu ljubav svom dugogodišnjem dečku Mateji Dičiću (29) koji ju je isprosio na dočeku Nove 2013. godine. Budući supružnici završili su većinu obaveza u vezi sa svadbom i jedva čekaju svoje veselje, za prijatelje i porodicu.

- Venčanje neće biti malo, ali ni veliko, već sasvim klasično po broju gostiju. Cilj nam je da okupimo naše porodice, prijatelje i da se te noći zajedno proveselimo. Odabrala sam venčanicu i u tome mi je mnogo pomogla stilistkinja Ivana Rabrenović, kao i ekipa modnog studija Prostor s kojom već godinama sarađujem. Goste će zabavljati Blah, Blah Band, a zajedno sa Matejom osmišljavam i repertoar za tu noć.

On će biti po ukusu svih naših gostiju, što je možda i jedan od najzahtevnijih zadataka. Kum će mi biti moj dugogodišnji prijatelj Miodrag Radonjić, klasni saborac i kolega iz predstave Leptiri su slobodni. Verujem da će biti na visini zadatka, bar do kraja zvanične ceremonije, a nakon toga verovatno na nekoj stolici – govori kroz osmeh popularna glumica kojoj je i te kako stalo do tradicionalnih vrednosti.

- Za razliku od svadbenih veselja karakterističnih za seoska domaćinstva, tokom venčanja u gradu niste u prilici da ispoštujete sve običaje. Potrudićemo se, koliko to bude u našoj moći, da sprovedemo u delo neke rituale tradicionalnih venčanja. Vaspitana sam u patrijarhalnom duhu i verujem da sva odricanja zarad zajedničke budućnosti imaju svoj smisao i razlog. Maštam o velikoj porodici i jedva čekam da postanem majka, ali isto tako osećam da u narednim godinama treba da se posvetim karijeri i radu na sebi. Međutim, ko zna, neke  stvari ne mogu da se isplaniraju – iskrena je Nina koja često voli da se šali na račun svog partnera.-

Kod Mateje najviše cenim i poštujem njegovu visinu. Ova osobina i te kako je bitna u našem zajedničkom životu jer nam umnogome olakšava kućne poslove. (Smeh) Šalu na stranu, ne bih da se ponavljam, ali svaka mu čast na strpljenju i razumevanju. Da ne bih opet zazvučala kao neka luda i zahtevna glumica i ja umem da izađem na kraj s njegovim bubicama – ističe glumica koju krajem aprila očekuje i veoma važna premijera predstave Ana Karenjina u pozorištu Madlenianum, u kojoj tumači naslovnu ulogu.

- Čitajući ovaj roman, svako od nas doživeo ga je na svoj način, pa se nadam da će se publici dopasti njen lik koji stvaramo u Madlenianumu. Vrlo studiozno analiziramo svaku ličnost u komadu, a s obzirom na to da je reč o ozbiljnom procesu, još je nezahvalno govoriti o tome kako će sve na kraju ispasti. Od prvog dana ceo ansambl odlično funkcioniše i stalno diskutujemo o našim zadacima u predstavi. Sa rediteljem Jugom Radivojevićem već sam sarađivala u komadu Jovča i za sada odlično funkcionišemo. Prvi put sarađujem sa Sergejom Trifunovićem i veoma mi je drago zbog toga, a Viktora Savića dugo poznajem, što je naša prednost tokom rada – zaključuje Nina. 

Piše: Danilo Mašojević

makonda-tracker