Stanija Dobrojević: Nisam starleta!

0
Stanija Dobrojević je možda prva srpska ličnost koju je proslavio internet. Njene provokativne fotografije su preko noći okupirale portale, postala je prva srpska starleta, a danas daje otkaz.
foto: Instagram
foto: Instagram

Nakon pojave njenih golišavih fotografija, usledilo je slikanje za Playboy,  Maxim, CKM, učešće u ekstremnom rijalitiju Survivor, priče o njenim ljubavnim vezama sa nekim poznatim mladićima poput Gojka Kačara, Adema Ljaljića, Igora Dodika, i nekim manje poznatim momcima, famozna četvrta sezona Farme... 

Sve to pratilo je njeno ime, i njeno zanimanje koje su joj mediji nametnuli, ali sada ipak ne želi da je zovu starletom.

- Kada su me na početku pitali da li bi mi smetalo da me umesto fotomodelom oslovljavaju kao starletu pomislila sam da u tome nema ništa loše. Kim Kardašijan je američka starleta, zarađuje novac od slikanja, poziranja, pojavljivanja i svom realitiju, i ne mogu da kažem da bi mi bila uvreda da budem srpski pandan takvoj osobi. Međutim, sada se to zaista mnogo promenilo i ne dopada mi se da me zovu starletom – kaže Stanija.

Ona tvrdi da je kod nas to zanimanje zloupotrebljeno, da se tako oslovljavaju devojke koje na prvom mestu nemaju zanimanje, a pored toga i one koje finansiraju bogati muškarci.

- Ja sam samostalna devojka i ne mogu da kažem da sam finansijski jaka. Pre nego što sam postala poznata živela sam u Americi i radila osmočasovni posao kako bih sebi mogla da priuštim neke stvari. Kada mi se desila slava svoju pojavu sam unovčila slikanjem za časopise, učestvovanjem u rijaliti programima, pojavljivanjima u noćnim klubovima gde me plaćaju između 300 i 1.000 evra. Nedavno sam za nekoliko satisnimanja reklame uzela lepu sumu, pojavila sam se na Sajmu venčanja i sav novac koji sam godinama zarađivala sam uložila u neke stvari koje bi svaki građanin koji prosečno zarađuje mogao sebi da obezbedi – kaže Dobrojevićeva.

Iako se u poslednjih dve godine jedna od najtabloidnijih ličnosti u našoj zemlji, što pokazuju i društvene mreže, gde je na Facebook-u prati više od 175.000, a na Twitter-u 45.000 fanova, mnogi misle da je neko finansira, ali ona to negira i kaže da su to samo obične laži i izmišljotine.

- Ja sam finansijski samostalna devojka i sama sebe finansiram. I da objasnim jednom za svagda, starlete su devojke koje se samo slikaju i poziraju a nemaju konkretno zanimanje i posao. Samim tim što imam svoj posao, zaradu ne mogu biti starleta. Za mene je eksponiranje u medijima i slikanje hobi, i to što vidite je samo jedan mali deo mene i mog života, ali sam imala tu sreću da sam i hobi umela lepo da iskoristim i unovčim. Ja čak i kad sam najviše radila i zarađivala lepe sume nisam sebi mogla da priuštim Šanel torbu i tako skupe stvari, a da ne pričamo o luksuznim automobilima, bundama, markiranoj garderobi i egzotičnim putovanjima na desetak dana. Zato mi ne prija što me svrstavaju u isti koš sa srpskim starletama i molila bih medije da prestanu sa tim – kaže Stanija i priznaje da je od svojih momaka dobijala razne poklone ali da su joj najbitniji gestovi i pažnja.

makonda-tracker