Novak Đoković: Druženje na terenu sa paralizovanom devojčicom

0
Srpski teniser Novak Đoković iskoristio je pauzu između dva meča da provede vreme sa devojčicom obolelom od Spina Bifida bolesti.
Novak Đoković sa devojčicom Karlom Sofijom, foto: Facebook
Novak Đoković sa devojčicom Karlom Sofijom, foto: Facebook

Novak Đoković je vreme do sledećeg meča koje je dobio tokom trećeg kola Mastersa u Majamiju zahvaljujući predaji njegovog protivnika iskoristio za druženje sa najvernijim fanovima.

Među svom tom dečicom našla se i Karla Sofija, devojčica koja boluje od bolesti Spina Bifida.

Zbog bolesti Karla je u invalidskim kolicima, paralizovana od struka na dole i u stanju da koristi samo jednu ruku, ali to je nije sprečilo da odigra meč sa svojim najdražim teniserom i tako pokaže da je snaga volje jača od bilo koje druge fizičke slabosti.

Drugi reket sveta bio je oduševljen devojčicinom jačinom, koja ga je podsetila da se nikada u životu ne treba predavati.

Na svom Facebook profilu Novak je postavio fotografije sa ovog druženja, uz koje je napisao i komentar.

- Ova devojčica se zove Sofija i za mene, ona je pravi heroj. Iako je paralizovana od struka na dole i koristi samo jednu ruku, zbog teške bolesti Spina Bifida, to je nije sprečilo da zaigra tenis i bude moj fan. Danas smo se družili na terenu i igrali tenis zajedno svakog dana učimo i stičemo nova iskustva. Danas mi je Sofija potrvrdila svojim primerom nešto što uvek sebi ponavljam kad je teško - nikada se ne predajte – dodao je.

makonda-tracker