Lepa Brena održala spektakularan koncert u Zagrebu

Uprkos najavljenim protestima, nastup Lepe Brene u Zagrebu protekao je bez incidenata, a na koncertu prepunom emocija sa balkanskom divom pevalo je oko petnaestak hiljada ljudi
3
1 / 3 Foto: Grand

Lepa Brena je u subotu uveče u zagrebačkoj Areni održala fenomenalni koncert kome je prisustvovalo 15000 ljudi. Iako su mediji nedelju dana pre koncerta izveštavali o protestima koji su najavljeni zbog Breninog nastupa u hrvatskoj prestonici, sve je prošlo u najboljem redu. Obezbeđenje je funkcionisalo perfektno, kao što i priliči skupovima ovog ranga, a ispred zagrebačke Arene bilo je samo pedesetak demonstranata. Policija im nije branila da ističu svoje transparente, ali je zabranila svaki vid vređanja publike koja je ulazila u Arenu da bi videla i čula svoju miljenicu.

Brena je još jedan put dokazala da je veliki profesionalac: za sjajno ozvučenje i rasvetu na njenom koncertu bio je zadužen studio Berar iz Novog Sada, a bina je bila dugačka 25 i imala je tri piste.

U naletu emocija Breni su na sceni opet krenule suze. Ovoga puta podršku su joj pružili svi Živojinovići – njen suprug Boba i sva tri sina. Naročito je bio usplahiren najmlađi Viktor, koji je do sada nije imao priliku da se nađe pred toliko ljudi.

Brenu su osim zagrebačkih, podržali i fanovi iz regiona među kojima je bilo i onih koji su došli iz evropskih gradova, a jedan Brenin prijatelj došao je čak iz Izraela. Jedan Brenin fan iz Slavonskog Broda, koji radi u Splitu, nije dobio slobodan dan da dođe na koncert, pa je čak dao otkaz  ne želeći da propusti ovaj događaj!

Kruna koncerta svakako je bio trenutak kada su na taktove Uđi slobodno na scenu izašli Boba i sinovi Filip, Viktor i Stefan i okupili se oko Brene. Držeći se za ruke, Živojinovići su stali pored pevačice, koja je pored toga što je veliki umetnik, pokazala da je jednako uspešna kao majka i supruga.

Cela ekipa se po završetku spektakla uputila u Vrhovec nedaleko od Zagreba, gde je u restoranu Tak uz šampanjac, uz prisustvo Breninih i Bobinih prijatelja proslavljen uspešan koncert. Među gostima je bio i nekadašnji teniser Bruno Orešar. Pevačica je otišla sa žurke ranije, jer je prilično bila iscprljena, sli su zato njeni sinovi nastavili terevenku do zore. Srednji sin Živojinovića, Stefan, otpevao je pesmu Miljacku od Halida Bešlića nekoliko puta, na veliko iznenađenje svog tate Bobe. Tako je pokupio titulu zvezde večeri pokazavši zavidne pevačke kvalitete. Pevalo se i đuskalo sve dok na Sljemenu nije počelo da sviće.

Koncert je sniman kamerom, kao i onaj u Mostaru, a po svoj prilici uskoro će se pojaviti DVD sa snimcima svih dosadašnjih Breninih nastupa sa ove turneje.

Ksenija Konić

makonda-tracker