Nove fotografije sa mesta samoubistva Kurta Kobejna

0
Detektivni ponovo pregledaju dokaze iz slučaja Kobejnove smrti, ali kako policija kaže, to ne znači da će istraga biti pokrenuta, niti da će novo oktkrivene fotografije išta promeniti.
Kurt Kobejn, foto: Profimedia
Kurt Kobejn, foto: Profimedia

Policija iz Sijetla objavila je nove fotografije slučaja starog gotovo dvadeset godina. Pronašli su još četiri role filma sa fotografijama koje su napravili u kući Kurta Kobejna nakon što se ubio.

Na jednoj od njih vidi se kutija za cigarete u kojoj se nalazi kašičica, igle i upaljač koji su na podu pored opušaka cigareta i sunačnih naočara.

Na drugoj fotografiji nalazi se ista kutija, ali zatvorena, pored nje su novčanice, vunena kapa i otvoren novčanik.

Detektiv Rene Vit, PR policijske stanicije Sijetl, rekao je da detektivi ponovo razmatraju okolnosti Kurtove smrti, nakon što su otkrili nove dokaze. U službenoj istrazi korišćene su fotografije iz polaroida, a novootkrivene fotografije su većeg kvaliteta i zbog toga ih policija pregledava. Ali, policija ne očekuje da će to dovesti do bilo kakvih preokreta u slučaju, niti otvaranja nove istrage.

- Naš detektiv pregledavao je dokaze iz slučaja jer smo se pripremali za pitanja oko dvadesetogodišnjice zaključenja – rekao je Vit.

Službeni zaključak je da se Kurt Kobejn ubio hicem iz puške nakon što je ubrizhao smrtonosnu dozu heroina 5. Aprila 1994. godine. Pevač Nirvane teško se nosio sa slavom i borio se sa ovisnošću i depresijom. Kada je umro imao je samo dvadesetsedan godina.

makonda-tracker