Neumesni tvit Biljane Srbljanović zapalio medije

12
Srpska dramska spisateljica i političarka poznata je po tome da bez dlake na jeziku komentariše aktuelna dešavanja, ali izgleda da je sada, uvredivši novinarku televizije Pink, zaista preterala
Biljana Srbljanović, foto: story press
Biljana Srbljanović, foto: story press

Biljana Srbljanović je bila veoma aktivna na Twitter-u u toku izborne noći, kada je komentarisala sve živo, a akcenat je bio na izgledu političara, reportera i drugih osoba koje su se pojavili na malim ekranima.

Međutim, u bujici tvitova, izdvojio se jedan, u kojem je direktno izvređala fizički izgled novinarke.


- Izveštačica pinka iz kraljeva je imala tešku noć i dugogodišnji problem sa paradontozom - napisala je Biljana, ali uskoro je usledio javni odgovor pomenute novinarke Marijane Stevanović na Facebook-u.

Pismo prenosimo u celosti:

Otvoreno pismo Biljani Srbljanović

Poštovana gđo Biljana,

Najpre da Vam zahvalim što ste minut svog života, pažnje i vremena u izbornoj noći uložili u gledanje dnevnika TV Pink, za koju, to naravno niste primetili, radim već sedam godina. Takođe sam Vam veoma zahvalna što se niste osvrnuli na to što govorim, kako to radim i koliko sam u tom delu suštine bila profesionalna, već samo na to kako izgledam. Valjda je ta građanska Srbija (kojoj Vi po izgledu pripadate, of kors) ustrojena tako da joj sve osim skupih krpica kida živce, da joj sve osim generalskog porekla izaziva prezir i da ima sva prava ovoga sveta da vređa one koje smatra nižim oblikom ljudskog postojanja. Vaš pravo da tako mislite, mislim se ja, ali i moje pravo da Vam skrenem pažnju koliko me je sramota baš zbog Vas, da, da, zbog Vas.Prevideli ste nekoliko činjenica. U stvari, njima se niste ni bavili. Prva, u građanskom društvu nije primereno pljuvati i postavljati dijagnoze bez da ste se suštinski bavili problemom, da ne kažem, mojim izgledom i delom. Intelektualci to jednostavno ne rade, ali Vi smatrate da ste iznad toga, pa Vam se može.

Druga, kao osoba koja se dugo bavi javnim poslom i predstavlja se kao neko ko razume suštinu medija, prevideli ste činjenicu da izgled pred kamerama u najvećem procentu zavisi od dobre šminke, dobrog svetla i tehničkih mogućnosti za snimanje. Takođe, morali ste da znate da posle dvanaestočasovnog izveštavanja sa terena čak i najbolje našminkani i obučeni i lepi po Vašoj meri deluju umorno. Ne, nije to jedna neprospavana noć, slažem se, mnogo ih je, ali to Vas ne zanima. Vi ste lepi i pametni, uvek odmorni i sjajno našminkani i to je dobro. Građanska Srbija kojoj pripadate ne zna za probleme i u tome se sa Vama slažem.

Treća, nemam parodontozu, valjda moj zubar to zna bolje od Vas. Ali imam ožiljak iznad usne, već deset godina, otkad sam od tadašnjeg muža dobila batine, kao što ih svaka treća žena u Srbiji u kojoj ne živite dobija svaki dan. Naravno da sam nasilnika napustila, naravno da nije osuđen, naravno da sam ostala samohrana majka, naravno da radim više poslova da bih izdržavala i školovala decu, naravno da mi plata kasni po nekoliko meseci, naravno da znam i ko sam i kako izgledam. Naravno da mi Vaše mišljenje o tome neće promeniti život, ali je poražavajuća stvar za sve žene u ovoj zemlji da im se Vi, na ovaj način, podsmevate, ne vodeći računa da osim kose, šminke, zuba, sisa, dupeta, garderobe, sve te žene imaju i žive život Vama nepoznat i često daleko teži nego što možete i da zamislite.

Poštovana gđo Biljana, neću zbog ovoga prestati da pratim ono što radite, jer sam vaspitana u duhu prava na različito mišljenje bez vređanja i omalovažavanja. I intelektualka sam, koliko god se Vama to činilo smešnim, jer ne mislim da me mržnja čini boljom. U tome se, bez obzira na diplome visokih škola, kavijar i skupe cipele, suštinski razlikujemo.

S poštovanjem, 

Novinarka TV Pink iz Kraljeva.

makonda-tracker