Maja Nikolić: Mama je tražila da ne patimo posle njene smrti

0
Skrhana bolom zbog smrti svoje majke Slavice koja je sahranjena 22. februara nakon duge borbe sa tumorom desnog plućnog krila, pevačica Maja Nikolić ističe da taj gubitak ništa i niko neće moći da joj nadoknadi
Maja Nikolić; foto: Luka Šarac, privatna arhiva
Maja Nikolić; foto: Luka Šarac, privatna arhiva

Bol koju je pevačica Maja Nikolić (39) preživela zbog dva razvoda, ne može, kao u poznatoj izreci, ni da se približi poređenju sa smrću bližnjeg, u ovom slučaju njene majke Slavice koju je izgubila pre mesec dana. Crni veo strepnje nadvio se nad pevačicinom svakodnevicom još pre nekoliko godina kada je saznala da je žena koja joj je dala život teško bolesna. Tada je počela Majina borba da mami olakša zdravstvenu situaciju, ali opaka bolest nije imala milosti i savladala ju je kada se njena ćerka tome najmanje nadala.

- Istina je da mi je mama umrla, ali ne želim takvu reklamu jer ona ni za života nije volela novinare. Jedino što je tražila jeste da nakon njene smrti nastavimo da živimo normalnim životom, da moji sinovi i deca mog brata Marka ne bi osetila koliko patimo za njom – rekla je Maja u kratkoj izjavi za Story. I koliko god se trudila da bude jaka, temperamentna Nišlijka tugu nije uspela da sakrije ni protekle dve srede tokom svojih redovnih i veoma posećenih nastupa u beogradskom restoranu Biber. Poput pravog profesionalca, Nikolićeva je na vreme došla u ovaj novobeogradski lokal, ali dok se u garderobi spremala da izađe na bleštavu pozornicu, suze su je iznutra gušile. Obe večeri otpevala je po nekoliko pesama i trudila se da publika ne primeti kroz šta prolazi, a svi njeni saradnici bezuspešno su pokušavali da je bar malo uteše.

O tragediji koja ju je zadesila ne želi da govori jer, kako kaže, nikada nije želela da teškim pričama sakuplja poene u javnosti. Majina mama preminula je u Niškoj bolnici nakon duge i teške bolesti o kojoj je pevačica prošle godine kratko govorila za naš list i to kako bi reagovala na tekst u jednom tabloidu čiji je novinar njenoj majci pokucao na vrata.

- Pojedini mediji mislili su da je priča o maminoj bolesti moja taktika tokom učešća u Velikom bratu pa su, vođeni mišlju da sam lagala kada sam o tome jednom govorila, bolesnoj ženi pokucali na vrata. Fotografisali su je, a ona ih je zbog hemoterapije na koju je išla, zamolila da stavi šešir i da objave jedino fotke na kojima joj je prekrivena glava. Sve to što su uradili, veoma je degutantno i prilično me je potreslo – istakla je Maja čija se mama sve do smrti žestoko borila s opakom bolešću.

- Žena je veliki borac. Ima metastazu tumora desnog plućnog krila i izgubila je pedeset odsto sluha, a uz sve te nedaće i pakao kroz koji prolazi, ona ne odustaje i neprestano se smeje. Majka mi je veliki uzor jer dostojanstveno podnosi ono što joj je život doneo. Uz nju su stalno i njene rođene sestre, moje tetke koje žive u Nišu, ali i moj tata s kojim je uprkos razvodu i dalje veoma bliska. Nadam se da je ona toliko jaka i znam da od njenog čistog srca zavisi da li će dobiti bitku s ovom opakom bolešću ili ne. Smatram da je tu bitku već dobila pobedivši sve te fatalističke izveštaje da neće preživeti. Sve je Božja volja i samo pobednički duh koji je krasi može da joj pomogne da istraje u toj borbi. Tokom svih ovih godina ona je bila jaka i ja joj želim da takva i ostane – rekla je Nikolićeva prošlog leta za Story ne sluteći da će sudbina njen dom krajem februara ove godine zaviti u crno.

Pevačicina mama živela je u Nišu sa Majinim sinom iz prvog braka, Novakom, koji nosi dedino ime. Na večni počinak ispraćena je 22. februara, nekoliko dana nakon smrti. Volela je život, muziku i pesme kojima se proslavila i njena talentovana ćerka. Upravo da bi uslišila mamine želje, Maja će nastaviti da peva kako bi svojim sinovima Novaku i Lazaru, nad kojim joj je sud nedavno i zvanično oduzeo starateljstvo, obezbedila što bolje sutra. Njeni dečaci mnogo su voleli svoju baku i teško im je pala vest o njenoj smrti.



Piše: Nikola Rumenić

makonda-tracker