Olivera Kovačević: Maštam o svom venčanju

3
Iako još nije došao dan kada će se svom izabraniku obećati na večnu ljubav, novinarka Olivera Kovačević potpuno je sigurna u to da želi muškarca koji će umeti da je nasmeje, podrži i otvoreno pokaže emocije
foto: Andreja Damnjanović
foto: Andreja Damnjanović

Jedna od naših najuspešnijih televizijskih novinarki, urednik i voditelj emisije Da možda ne na RTS-u, Olivera Kovačević, svojim izgledom snažne i samosvesne žene često je umela da obeshrabri muškarca koji bi pokušao da osvoji njeno srce. Mada joj je karijera na veoma važnom mestu, ova četrdesetjednogodišnja dama ipak ističe da i te kako ima vremena za svoj privatni život. Njeno osnovno pravilo u ljubavi podrazumeva da izabranik ume da joj pokaže emocije, ali i da ima razumevanja za njene probleme i obaveze. Ipak, da bi veza skladno funkcionisala, najvažnije je da u njoj ona kao nežnija polovina ne bude dominantnija. 

- Veoma je bitno da muškarac u životu stvori bar kašiku više od mene, ne zbog toga što on mora da bude izvor sigurnosti, već zato da njegov ego u meni ne vidi takmičara nego partnera. Međutim, različiti smo i nisu svima potrebna ista osećanja. Ima žena kojima je najveća škola u životu kurs Kako živeti na tuđi račun, ali i ne samo to, već i predstavljanje da im baš sve to pripada i da su zbog te udobnosti žrtvovale svoje tobožnje potencijale - objašnjava Olivera koja, iako godinama svojim intelektom pleni gledaoce sa malih ekrana, ističe kako joj je potrebno da partner bude uz nju u svim životnim situacijama i da joj u svakom trenutku pruži razumevanje, ali i određenu dozu humora.

- Potrebno mi je da me muškarac razume, da mi pokloni pažnju i da mi pre svega pokaže emocije. Osećaj da ste nekome potrebni definitivno vas vezuje. Pravi muškarac je onaj koji ume da me nasmeje, smeh me oslobađa svih bojazni pa i potencijalnog straha da veza neće uspeti - naglašava Kovačevićeva. 

Mada deluje kao osoba koja je dominantna u svim životnim situacijama, Olivera više voli da udvarači prilaze njoj, a ne ona njima.

- Moj posao nije da osvajam, uostalom, muškarci mnogo više cene ono što su uspeli sami da ostvare. Verujem u izreku da nema neosvojive tvrđave, već su samo loši osvajači ili im je vojska mala. Najgore što muškarci mogu da urade nakon što dožive neuspeh jeste to da ogovaraju bivšu ženu, onako sitno, punih usta, tražeći utočište za svoju razorenu sujetu - kaže Olivera koja je godinama, koliko je prisutna u medijskom životu, svoje emotivne veze držala daleko od očiju radoznale javnosti.

- Nikada nisam krila svoje ljubavi. Jednostavno, naš narod nije zainteresovan za veze u kojima nema skandala, ruskih tajkuna, arapskih šeika, pravoslavnih igumana, kontroverznih političara. Izvinjavam se što nisam imala čime da vam se pohvalim - kaže Kovačevićeva koja kao i većina žena mašta o danu kada će se svom izabraniku zakleti na večnu ljubav.

- Ja sam hronično zaljubljena i redovno maštam o svom venčanju. Međutim, od mnoštva primamljivih scenarija, još nisam izabrala onaj najbolji. Problem je što su mi se deveruše udebljale pa ne mogu da uđu u haljine, a i svatovima već klecaju kolena. Sve je manje šanse da to venčanje podseća na ženidbu Cara Uroša i Jelene Anžujske. Jorgovani su precvetali, znači ništa do sledećeg proleća – u šali završava Olivera.

Piše: Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker