Lepa Brena: Ne mirim se sa činjenicom da nisu otkriveni otmičari mog sina

0
Pevačica Lepa Brena priznala je da je i dalje boli činjenica da otmičari njenog sina još uvek nisu otkriveni.
 Lepa Brena, foto: Zoran Kuzmanovic Munja
Lepa Brena, foto: Zoran Kuzmanovic Munja

Kako je ispričala za slovenačke medije, najtraumatičniji događaj u Breninom životu predstavlja otmica sina, Stefana Živojinovića, koja se dogodila u novembru 2000. godine, a kako sama pevačica kaže ostavila je velike posledice na sve, ali i narušila joj zdravlje.

- Stefan je kidnapovan 23. novembra 2000, posle petooktobarske revolucije, posle promene vlasti, gde se u to vreme u Srbiji nije znalo ni ko pije ni ko plaća. Posle toliko godina ono što je meni žao prvenstveno kao majci, ali i kao jednoj ženi, kao jednoj supruzi i kao jednoj poslovnoj ženi, jeste to što su sve otmice koje su se desile u Srbiji razrešene, a jedino je ostala nerazrešena otmica moga sina – rekla je.

Brenu najviše boli činjenica da vlasti zemlje u kojoj je izabrala da živi nisu pronašle počinioce krivičnog dela ni 13 godina kasnije.

Stefan je otet sa devet godina ispred porodične kuće na Bežanijskoj kosi. Otmičari su telefonom pozvali Breninog supruga, Bobu Živojinovića, i rekli mu da će Stefana osloboditi kad plate 2.500.000 maraka, uz uslov da ne obaveštava policiju.

Posle šest dana dečak je vraćen roditeljima tako što je, prema glasinama, Brena otmičarima na niškom autoputu bez svedoka predala traženi iznos.

Nakon tog nemilog događaja Brena i Boba poslali su sinove na školovanje u Ameriku.

makonda-tracker