Ljiljana Jakšić: Nikada nije kasno za udaju

2
Glumica Ljiljana Jakšić, koja je svojom ulogom Salvete osnvojila i nasmejala široke narodne mase, ne krije da je uvek zaljubljena, kao i da misli da godine nisu bitne kada je o ljubavi reč, pa zato još čeka onog pravog
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Glumica koja već pune dve decenije skoro svako veče svojim recitacijama zabavlja posetioce boemske četvrti Skadarlije, Ljiljana Jakšić, ušla je u petu deceniju života a još nije srela pravog muškarca kome bi poklonila svoje srce. I dok na televiziji u liku Salvete svojim šalama zabavlja milione gledalaca, u privatnom životu ova dama povučena je i ćutljiva. Trenutno pored sebe nema osobu sa kojom bi podelila najdivnije emocije, ali joj to ne smeta da bude zaljubljena u život.

- Uvek sam zaljubljena u prirodu i u život. Žao mi je što trenutno nisam zaljubljena u neku određenu mušku osobu, jer je ta vrsta zaljubljenosti nešto najlepše na svetu - kaže Ljiljana.

Četrdesetosmogodišnja glumica nije se udavala, ali smatra da za to nikad nije kasno, kao i da se takve stvari ne mogu planirati.

- Nikada nisam imala ništa ni za ni protiv udaje, takve stvari se ne daju planirati. Mislim da godine nisu bitne kada je prava emocija u pitanju. Stariji ljudi se teže odlučuju na takav korak, ali poznajem mnogo njih koji su ipak rešili i da sa šezdeset i pet godina izgovore sudbonosno da – ističe Ljiljana i kaže:

- Još nisam poklonila svoje srce samo jednom čoveku, samo zato što, možda, nisam prepoznala pravu osobu ili pravi momenat. Ne volim da gledam u prošlost i ne žalim ni za čim - kaže popularna Salveta.

Ljiljanu najlakše nasmeje nečija nespretnost, a priznaje da je emotivna i da vrlo često plače, i to zbog teških ljudskih sudbina koje su prisutne na svakom koraku. 

- U horoskopu sam škorpija i vrlo sam emotivna, pa sam vrlo često patila zbog ljubavi. Svaka ljubav koja se završi, nosi u sebi patnju, a ja sam u takvom stanju umela i da zaplačem, ali i da zapevam razne makedonske i južnjačke pesme - otkriva Ljiljana koja se nije ostvarila u ulozi majke.

- Nažalost, to mi se nije desilo i to je definitivno najtužnija stvar u mom životu – iskreno kaže.

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker