Jovan Kolundžija akademik akademije Dostojevski

0
Naš proslavljeni violinista, maestro JOVAN KOLUNDŽIJA, izabran je za akademika Akademije duhovnih posvećenika Dostojevski. Svetski priznata i ugledna Akademija čije je sedište u Moskvi, okuplja najumnije ljude sa različitih meridijana i najistaknutije predsta
Jovan Kolundžija, foto: promo
Jovan Kolundžija, foto: promo

Akademija duhovnih posvećenika Dostojevski predstavlja skup posvećenika duhovnosti prvorazrednog planetarnog reda, a predsednik Akademije je ugledni filozof, naučnik i mislilac, akademik Svetislav Jarić, dok su počasni predsednici dobitnici Nobelove nagrade, Jevgenij Ivanovič Čazov i Džozef Štiglic.

Među članovima Akademije su najcenjeniji umetnici i naučnici današnjice - Umberto Eko, Mario Vargas Ljosa, Mikis Teodorakis, Nikita Mihalkov, Stiven Hoking, Peter Handke, a iz naše zemlje u redovima akademika su i Vladeta Jerotić, Emir Kusturica, Siniša Kovačević.

Jovan Kolundžija će sledećih dana boraviti u Španiji - u petak, 14. marta 2014. godine, maestro Kolundžija će održati koncert u crkvi Saint Genis - L'Ametlla del Vallas u Barseloni. 

U predivnom, izrazito akustičnom ambijentu ove katalonske crkve, maestro Kolundžija će izvesti remek dela iz bogatog opusa Johana Sebastijana Baha - Sonatu br. 1 u g-molu i Partitu br. 2 u d-molu (za solo violinu), kompozicije po čijim je virtuoznim izvođenjima maestro Kolundžija poznat.

Koncert u Barseloni je prvi u nizu brojnih gostovanja koja Jovana Kolundžiju u ovoj godini očekuju u Evropi, uz učešća na prestižnim festivalima.

makonda-tracker