Farel Vilijams: Ambasador sreće Ujedinjenih nacija

0
Nošen neviđenom popularnošću svog poslednjeg singla Happy, Farel Vilijams postao je ambasador sreće zvanični promoter Medjunarodnog dana sreće - 20. marta
Farel Vilijams, foto: Profimedia
Farel Vilijams, foto: Profimedia

Proglašen 2012. godine od strane Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, dan predstavlja teznju za srećom kao jednim od osnovnih ljudskih ciljeva i prepoznaje potrebu za većom uključenosću u ravnomerniji ekonomski razvoj promocijom odrzivog rasta, smanjenjem siromaštva i srećom za sve ljude.

Nakon svog više nego uspešnog planetarnog hita Happy, izvođač Farel Vilijams postao je zvačnični promoter ovog dana.

Počev od 10. marta, fanovi mogu da postavljaju svoje video klipove u kojima demonstriraju svoju sreću koristeći hashtag #HAPPYDAY i postavljanjem na Farelov sajt 24 Hours of Happiness (http://www.24hoursofhappiness.com/), dok će najbolji video klipovi biti predstavljeni 20. marta, u svakoj od vremenskih zona.

Farel takođe poziva fanove sirom sveta da doniraju sredstva u Central Emergency Response Fund, fond pokrenut sa ciljem podrške operacijama u slučaju prirodnih katastrofa i vojnih konflikata.

Farel je sa pesmom Happy nastupio na dodeli Oskara obzirom da je bio jedan od nominovanih ali njegova numera nije dobila prestižnu nagradu filmske akademije.

 

makonda-tracker