Marija Veljković: Naš Đurađ nestrpljivo iščekuje sestru

0
Dok sa suprugom Milanom neprestano juri za sinčićem Đurađom ispunjavajući mu sve želje, glumica i voditeljka Marija Veljković otkriva da je gotovo sve spremno za dolazak na svet i druge bebe
Marija Veljković sa suprugom, foto: Luka Šarac
Marija Veljković sa suprugom, foto: Luka Šarac

Vreme provedeno sa glumicom i voditeljkom kviza Slagalica, Marijom Veljković (33), njenim suprugom, arhitektom Milanom (37) i njihovim devetnaestomesečnim sinom Đurađom, bilo je dovoljno da ostave utisak kako uživaju u jednoj pravoj porodičnoj idili. Njihovi gestovi i način međusobnog ophođenja predstavljaju način na koji sina izvode na pravi put. Razloga za sreću imaju mnogo, a od pre nekoliko meseci jedan je više jer će Marija u junu na svet doneti devojčicu.

- Razlika između prve i druge trudnoće jeste u tome što mi sada vreme brže prolazi jer imam Đurađa. Ako sve bude kako treba, porodiću se prirodnim putem. Iako mi je koleginica Danijela Pantić izložila prednosti rođenja bebe u bazenu, ipak ću prednost dati porodilištu – kaže kroz osmeh Marija otkrivajući kako je sada suprug doživljava.

- Milan kaže da nisam zahtevna. Nas dvoje, inače, imamo podelu poslova u kući, ali nikada se ne prepiremo oko toga šta je čiji deo obaveza. Naravno, on se sada više angažovao oko Đurađa jer je naš sin energično dete pored koga neko uvek mora da bude na nogama – ističe voditeljka dodajući kako se njen naslednik često umiljava oko njenog stomaka.

- Stalno ga mazi i ljubi, a jedna od malobrojnih reči koje sada zna da kaže jeste sestra. Iako mu slovo r predstavlja problem, znam da će naučiti – priča ponosna mama koja je i tokom svoje prve trudnoće čitala stručnu literaturu želeći da bude spremna za majčinstvo.

- Normalno je da se dete od devetnaest meseci ne tretira kao nesvesno biće. Pričamo mu o svemu: gde smo krenuli, šta ćemo tamo raditi, a onda on to ponavlja za nama na nekom svom dečjem jeziku. Iako je mali, svestan je mnogih stvari. Ne mislim da smo savršeni roditelji, ali razmišljamo kako u toj novonastaloj situaciji sa bebom starije dete neće smeti da se isključuje – kaže Marija koja je jednom prilikom rekla kako bi volela da ima troje dece.

- Rođenjem deteta osetite najveću ljubav na svetu, ali nema ništa lepše od pomisli kako ona može da se utrostruči. Osećaj je divan, ali znam da će mi za troje dece biti potrebno mnogo nerava i kondicije – konstatuje s osmehom ova trudnica otkrivajući da pored porodičnih obaveza uspeva da sačuva i svoj socijalni život.

- Ništa mi ne fali i ni za čim ne žalim. Ako želim, mogu da izlazim svako veče, samo je pitanje da li ja to hoću ili bih radije volela da zaspim pored Đurađa. Znam ko me čeka kod kuće i zato jedva čekam da joj se što pre vratim. Iako smo ranije putovali po metropolama, sina smo vodili u Crnu Goru, Tursku i na Divčibare. Verovatno ćemo se vratiti svojim planovima kada on bude malo porastao, ali verujem da njemu ne bi smetalo da s nama bilo gde ide jer voli društvo, obožava da šeta, pliva... Imamo i fenomenalan baba servis s kojim nam je mnogo lakše – priča Marija i ističe da su se njeni i roditelji njenog supruga veoma obradovali kada su saznali da će dobiti drugo unuče.

- Prvo sam javila svojoj mami da sam trudna. Ona obožava Đurađa, ali često je pričala kako bi volela da imamo i devojčicu. Mama je prema meni bila veoma stroga. Kada grdi unuka, on se smeje, a onda i ona prasne u smeh. Roditelji imaju obavezu da budu ozbiljni zbog vaspitanja, a bake su tu da uživaju sa unucima – ističe voditeljka koja je u prvoj trudnoći radila do devetog meseca, a potom se nakon samo devedeset dana porodiljskog bolovanja vratila na male ekrane.

- Upravo ta želja da imam svoj život i mimo kuće, daje mi snagu. Materinstvo mi jeste najbitnije, ali ne sme da bude i jedino. Stalno ponavljam kako žene moraju da se posvete i drugim sferama svog života – zaključuje Marija.

Piše: Jovana Dimitrijević

makonda-tracker