Mihael Šumaher: Jedino ga čudo može spasiti

1
Prošlo je sedamdeset dana od tragične nesreće u kojoj je teško povređen bivši vozač Formule 1, Mihael Šumaher, a lekari su navodno obavestili njegovu porodicu da su šanse za oporavkom minimalne
Mihael Šumaher, foto: Getty images
Mihael Šumaher, foto: Getty images

Danas je tačno sedamdeseti dan otkako je četrdesetpetogodišnji bivši vozač Formule 1 završio u bolnici zbog teške povrede glave do koje je došllo usled skijaške nesreće u francuskim Alpima. Mihael se od tada nalazi u veštačko-indukovanoj komi, koja inače traje najduže dve do tri nedelje.

Njegov tim, koji predvogi PR Sabina Kem, insistira na tome da i dalje ostane u fazi buđenja, dok doktori povećavaju dozu narkotika, koja će ga držati u nesvesnom stanju. Službene vesti o njegovom zdravstvenom stanju su minimalne, a kako piše Daily Mail, izvori bliski porodici tvrde da prognoze ne mogu biti gore.

- On je u teškom stanju, ali dok porodica ne izda službeno saopštenje, ne možemo da pišemo o tome. Porodica je, kako su nam rekli, informisana o tome da ga samo čudo može spasiti – izjavio je jedan nemački novinar za Daily Mail.

makonda-tracker