Džejmi Foks se u podršci manifestaciji sat za našu planetu

0
Džejmi Foks, koji igra zlikovca Elektra, u dugo očekivanom nastavku filma Čudesni Spider-Man 2 će se pridružiti svojim kolegama, Endru Garfildu i Emi Stoun, u pozivanju ljudi da uzmu učešće u online akciji u zaštiti naše planete.

Kao deo projekta Earth Hour Blue, Foks će podržati nov revolucionarni program Light Up A Village, koji podrazumeva korišćenje prirodnih energetskih resursa. Glumac filma Čudesni Spider-Man 2  podstiče učesnike, da uz pomoć online mreže, doprinesu  fondu Light Up a Village, koji će obezbediti solarne lampe i energetski efikasne peći porodicama koje žive u Ugandi.

Kroz jednostavne korake podrške, svim ugroženim zajednicama, projekat ima za cilj da osnaži lokalno stanovništvo, da postanu budući zaštitnici šumskih područja, koja će uskoro biti obnovljena.

Foks je bio podstaknut video zapisom jedne male zajednice Superheroja iz Ugande, koji su se ujedinili da pokažu kako projekat može da zaštiti zasađena drveća, kao i osnovne energetske potrebe lokalaca.

Snimak obrazlaže kako samo jedna energetski efikasna peć može godišnje da sačuva 33 stabla od seče, kao i da uštedi novac porodicama, tako što im se smanjuju troškovi za ogrev i ćumur. 

 - Sat za našu planetu nije samo gašenje svetla. Reč je o ljudima širom sveta koji cele godine rade na tome da udruže snage kako bi poboljšali našu planetu. Ako još niste, morate da se uključite. Nikada ne potcenjujte vašu moć. Nikada ne potcenjujte ono što možete da uradite - rekao je Foks.

Zajedno sa Satom za našu planetu 2014, proslavu u Ugandi obeležiće mladi koji će zasaditi milion stabala u celoj zemlji u toku sledeće godine,  sa glavnom namenom da pomognu da se popuni 2.700 hektara zemljišta označenih pod inicijativom Earth Hour Forest.

makonda-tracker