Barhadi Abdi: Nominovan za Oskara, a nema para za život

0
Kako izgleda istovremeno biti poznata zvezda Holivuda i živeti u nemaštini najbolje može da objasni glumac Barhadi Abdi.
Barhadi Abdi, foto: Profimedia
Barhadi Abdi, foto: Profimedia

Barhadi Abdi proslavio se ulogom u filmu Kapetan Filips, za koju je čak bio i nominovan za Oskara. Njegov talenat je nešto u šta se apsolutno ne sumnja, međutim ovaj glumac živi na granici nemaštine.

Za ulogu u akcionom trileru u kom je glumio rame zu rame sa Tomom Henksom osvojio je nagradu BAFTA, a pored Oskara, bio je nominovan i za Zlatnog globusa i glumačku strukovnu nagradu SAG.

Mladi glumac dobio je čitavih 65 hiljada dolara za film koji je do sada zaradio 218 miliona, tako da i pored svog talenta i doprinosa koji donosi filmskoj industriji Barhadi živi na granici egzistencije.

Tokom sezone uglavnom je živeo od danas do sutra uz pomoć dnevnica, a na dodelama nagrada pojavljivao se u pozajmljenim odelima.

Prema pisanju Njujorkera, Somalijac je tražio da ne bude smešten u Beverli Hiltonu već u skromnijem hotelu, nedaleko od aerodroma kako bi bio bliže prijatelju koji ga je razvozio na razna događanja.

Barhadi Abdi planira da se preseli u Los Andjeles kako bi nastavio glumačku karijeru. Trenuto pregovara ulogu južnoafričkog atletičara Vilija Mtola u filmu The Place that hits the sun.

makonda-tracker