Sergej Trifunović osnovao humanitarni fond Podrži život

1
Poznati glumac Sergej Trifunović organizovao je humanitarni fond i trenutno sa prijateljima priprema veliki koncert u beogradskoj Areni, čiji će prihod ići za pomoć bolesnoj deci.
Sergej Trifunović, foto: Luka Šarac
Sergej Trifunović, foto: Luka Šarac

Sregej Trifunović pokrenuo je humanitarnu organizaciju kako bi pomogao bolesnim mališanima širom Srbije, a o ovom poduhvatu govorio je za Naše novine.

- Parlament je posle slučaja sa malom Tijanom usvojio zakon po kome sva deca kojoj je potrebna transplatacija vitalnog organa u inostranstvu idu na operaciju o državnom trošku. Samo to, pa je već nešto. – rekao je glumac.

Sergej je takođe ispričao kako su do sada skupili novac za Ljubicu, Unu, Saru i još nekoliko dece, kao i da nemaju nameru da stanu, pa tako apeluje na sve dobre ljude da mu se pridruze.

- Sad već imam formiranu sjajnu ekipu ljudi oko sebe koja srcem izgara, osnovali smo fond koji će se zvati Podrži život, radimo sajt, dižemo celu stvar na mnogo operativniji nivo nego što je bavljenje pojedinačnim slučajevima – dodao je.

Glumac je još objasnio kako čitava stvar mora da bude legalno urađena, kako bi bila dostupna pomoć svima kojima je potrebna.

Plan im je da se uradi veb stranica, da se otvori kancelarija, telefon, pa će na taj način svaki roditelj iz bilo kog dela Srbije moći da stupi u kontakt i zatraži pomoć.

- Imamo SMS broj, transparentni račun na kome će svako moći da vidi koliko novca ima u svakom trenutku. Da ne bi bilo malverzacija, napravili smo i upravni odbor koji će procesuirati, u kome sede i neka imena odintegriteta i poštovanja, kao što su Svetislav Basara, Žarko Paspalj, Vanaja Grbić itd. – objasnio je Trifunović.

Sergej je najavio konferenciju za štampu kao i veliki humanitarni koncert na kom će svirati i neka poznata imena domaće rok scene poput Partibrejkersa, Beogradskog sindikata, Darkvwood duba itd.

makonda-tracker