Anđelina Džoli: Mazektomija me povezala sa ženama širom sveta

0
Anđelina Džoli je u intervjuu za Entertainment Weekly otvoreno govorila o mazektomiji i tome kako je najveću sreću imala što su joj pomogli odlični lekari...
Anđelina Džoli, foto: Profimedia
Anđelina Džoli, foto: Profimedia

Jedna od vesto koja se i dan danas prepričava jeste činjenica da je glumica Anđelina Džoli prošle godine preventivno uradila duplu mazektomiju, nakon što je otkrila da sadrži gen koji sa sobom nosi 83 procenta šanse od raka dojke.

Sada, nakon nekoliko meseci od samog postupka, Anđelina otvoreno priča o tome kako se oseća.

- Sjajno sam i iskreno zadovoljna što sam donela takvu odluku. Takođe mogu da kažem da sam imala pravu sreću da sa mnom rade odlični lekari, kao i dobar period oporavka. Pored toga mi je projekat Unbroken pomogao da skrenem misli i da se fokusiram na nešto drugo – priznala je Anđelina.

Anđelina je pored toga dodala koliko joj iskreno znači to što je svoje iskustvo podelila sa mnogim ženama koje su isto prošle.

- Osećam se zaista bliskom sa drugim ženama koje prolaze kroz isto što i ja. Gde god da krenem nailazim na žene sa kojima pričam o istim problemima. Takođe sam i sa mnogim muškarcima razgovarala o zdravlju njihovih supruga. Na taj način osećam da sam prisnija sa drugim ljudima – dodala je Anđelina.

makonda-tracker