Nenad Veljković: Planiramo proširenje porodice

0
Televijziski kuvar sa kanala 24 Kitchena, Nenad Veljković, postao je prepoznatljiv zahvaljujući emisiji Lako može svako tokom čijih snimanja uživa u kuvanju, svojoj velikoj ljubavi, ali njegov život dobio je potpuni smisao tek kada je pre pola decenije sreo su
Nenad Veljković, foto: Petar Đorđević
Nenad Veljković, foto: Petar Đorđević

Širok osmeh i tradicionalna kuhinja prve su asocijacije na Nenada Veljkovića (29) jedinog kuvara srpskog porekla koji svoje recepte priprema pred kamerama televizije 24 Kitchen. Ljubav prema ovom zanatu stekao je još u ranom detinjstvu dok je za šporetom gledao majku i baku. Svoju odluku o budućem zanimanju potpuno je učvrstio uživajući u emisijama Džejmija Olivera, a tada je shvatio i koliko svežih začina može da koristi u svojim jelima i to ga je oduševilo. Ipak, njegov život je postao kompletan tek kada je sreo suprugu Anu (31) s kojom od tog trenutka sanja najlepše snove.

Ona je učiteljica u Osnovnoj školi Vladimir Nazor i predaje deci četvrtog razreda, a čoveka svog života upoznala je preko prijatelja. Često ističu kako je svaki njihov dan čaroban, ispunjen smehom i zadovoljstvom. Upravo tako izgledao je i sam čin prosidbe koju je Nenad dugo planirao, ali na kraju nije sve ispalo baš onako kako je zamislio.

- Kada se setim prosidbe, mogu samo da kažem kako je to bila jedna komična situacija. Hteo sam da izađemo u grad i da je tokom večere zaprosim. Kupio sam prsten i razmišljao kako da zamisao sprovedem u delo, ali nije sve išlo po planu. Držao sam prsten u kutijici, a pošto je bio februar i napolju je sve bilo zaleđeno, dok sam joj otvarao vrata na kolima, okliznuo sam se, pao na koleno i pitao je da li želi da se uda za mene. Uzela je kutijicu, počela da plače i rekla da. Sve to dogodilo se ispred crkve, a pošto je njen otac sveštenik, čitav događaj dobilo je posebnu simboliku - priča Nenad dok njegova draga sa pažnjom i osmehom na licu odobrava svaku reč i dodaje.

- Nije me potpuno iznenadio, ali odabrani trenutak jeste. Planirali smo da se venčamo, pa sam zbog toga i očekivala prsten. Pre nego što smo se 22. oktobra 2011. godine zakleli na večnu ljubav, zabavljali smo se dve i po godine.

U prvim godinama svog zajedništva mladi partneri maštaju o putovanjima na daleke destinacije jer, kako kažu, to ih ispunjava, a i dalo bi im dodatnu energiju za sve svakodnevne poslove. Ipak, imaju velike planove i raduju im se.

- Planiramo i proširenje porodice, radimo na tome - smeje se Nenad i otkriva kako sa suprugom deli sve svakodnevne poslove, pa i one ispred šporeta.

- Onaj ko ne radi popodne, taj sprema ručak. Oboje kuvamo. Njen specijalitet je piletina sa limunom i lazanje. Kažu ljudi: Ti si kuvar, ti tražiš mane. To se nekada dešavalo, ali sada sam već navikao na njen način spremanja. Za razliku od supruge, volim začinjenu hranu, ali zbog toga, kada kuvam kod kuće, ponekad izbacujem začine. Pripremamo dosta brzih jela koja su zdrava - ističe mladić koji je, iako je upisao srednju ekonomsku školu, na drugoj godini shvatio kako ne želi time da se bavi, pa je po završetku edukacije upisao kulinarski kurs na Narodnom univerzitetu Božidar Adžija.

- Kada sam bio klinac, tačnije kada sam imao šest, sedam godina non-stop sam bio u kuhinji i kod mame i kod bake. Gledao sam kako što pre da naučim sam da kuvam. Shvativši da je raspisan konkurs za kuvara na televiziji, prijavio sam se jer sam i ranije imao iskustva pred kamerama pošto sam snimao reklame za jedan začin. Osim mene u opticaju su bili mnogo iskusniji kuvari, ali kako su kasnije producenti rekli, izabrali su mene jer sam mlad. Pričinjava mi veliko zadovoljstvo da radim na emisiji Lako može svako - zaključuje Nenad.

Piše: Ksenija Konić

makonda-tracker