Minja Miletić: Najlepše je biti tetka

0

Televizijska voditeljka Minja Miletić otkrila je novu radost otkada je pre četiri meseca njena mlađa sestra Aleksandra Martinović donela na svet ćerku Unu koja ih je obe očarala na prvi pogled

foto: Andreja Damnjanović
foto: Andreja Damnjanović

Legendarni Duško Radović davno je rekao da su tetke najlepši, nezamjenljivi dar svakom detinjstvu, a voditeljka i urednica Jutarnjeg programa na TV Pink Minja Miletić (33) sa neizmernom radošću uživa u svojoj novoj ulozi otkada je njena mlađa sestra Aleksandra Martinović (28) pre četiri i po meseca donela na svet ćerku Unu, plod ljubavi sa fudbalerom Crvene zvezde Novakom Martinovićem (29). Preslatka devojčica potpuno je zarobila njihova srca, zbog čega je u ušuškanom domu sve podređeno njenim potrebama.

 

 

- Porođaj je protekao fantastično, bez bola i straha, i ja sam samu sebe iznenadila jer nisam znala kako ću se ponašati tog dana. Bila sam toliko opuštena da sam sve vreme slala slike Minji i porodici dok su me spremali za carski rez sa epiduralom kod divne profesorke Snežane Rakić. Bila sam potpuno svesna kada su mi dali bebu u naručje. U tom trenutku oči su mi se napunile suzama, mada tek sada mogu da kažem kako osećam prave emocije prema bebi. Prvih meseci to je za mene bio šok jer je reč o novoj osobi koja zahteva konstantnu pažnju i ne kaže se bez razloga da treba da imaš veliku podršku porodice pošto tada hormoni prave haos u telu. Ali, sada sam se uhodala i ide mi super, a mnogo mi pomaže i suprug koji sve radi. Stalno kupa i presvlači bebu, tako da ponekad pomislim da je on majka, a ja otac, jedino što je ja dojim... Sigurna sam da ću ja biti stroža – započinje priču Aleksandra kroz smeh dok Minja ne krije koliko je ponosna na mlađu sestru.

 

 

- Ona se savršeno snašla u ulozi mame i uvek kažem da je dobro što se prva porodila jer sam ja mnogo više uplašena kada pomislim kolika je to odgovornost. Ali, Aleksandra se tako dobro organizuje da joj ništa nije teško i stalno mi priča: Videćeš kada dobiješ svoje dete! Una je stvarno divna beba, menja se svakog dana, svi je obožavamo i uživamo u njenom odrastanju. Jedva čekamo da počne da priča i stalno joj govorimo: Kako Una priča? To nam je glavna rečenica i mislim da će na kraju to i da izgovori. (Smeh) Kada sam tek počela da je presvlačim, to je trajalo baš dugo. Bila sam previše nežna i zaštitnički nastrojena prema Uni, toliko da sam, kada neko priđe da je poljubi ili priđe dok je držim, uvek govorila: E, ajde nemoj sada. A Aleksandra me je kritikovala kako ću tek sa svojim detetom – navodi Minja dok ne ispušta iz naručja svoju mezimicu kojoj tepa sa puno nežnosti.

 

 

- Sestra često dolazi da mi pomogne jer živi blizu mene i to mi mnogo znači zbog čega kažem da smo mi tre sorelle. Voli da je presvlači, a jedino se malo pribojava da je kupa. Prvi šok imala je kada sam se vratila iz porodilišta i imala bolove jer sam bila pred mastitisom. Tada je govorila kako ne želi da prolazi kroz to, ali ja se nadam da će Una uskoro dobiti brata ili sestru od tetke - ističe zgodna mama koja je vrlo brzo povratila devojačku figuru zbog čega dobija samo reči hvale. Iako sestre kroz smeh priznaju da im nije svejedno što Una više ne liči na njih, zadovoljno konstatuju da je nasledila neke dobre osobine.

 

 

 

- Una ne liči na nas dve nego na svog tatu, ali ima Aleksandrine oči i bradu, a mislim da će možda po karakteru biti na mamu, što je super. Sigurna sam da će biti pričalica, a voli i da se slika, na tetku, tako da će možda biti buduća TV zvezda. Nas dve smo njenim rođenjem na neki način dobile svoju igračku i jedva čekamo lepo vreme da joj oblačimo haljinice i idemo s njom u šetnju - navodi voditeljka dok njena sestra dodaje:

 

 

- Ona će sigurno biti Minjin asesoar! (Smeh) Ponekad osećam strah kada pomislim na Uninu školu ili čime će da se bavi, jer sam ja bila veliki štreber, ali igranje s njom sada je pravo uživanje. Ono što se definitivno promenilo jeste to da je Una na prvom, a ja na dalekom drugom mestu. Ista stvar je i kod Novaka, ali dok je ona ženska osoba koja mu je najvažnija, meni je to super - šeretski ističe gospođa Martinović.

 

 

- Jedva čekam da se i meni desi tako lepa stvar, ali to ne mogu da planiram. Verujem da će majčinstvo doći u pravo vreme - završava Minja.

 

makonda-tracker