Ana Pendić i Ivan Ivanović u volonterskoj akciji

U prvoj velikoj volonterskoj akciji Foruma poslovnih lidera Naš Beograd pored političara učestvovala i popularna TV lica koja su se uključila u rad sa decom sa posebnim potrebama i tako promovisala koncept volontiranja
0
1 / 3 Foto: Story Press

Prva velika volonterska akcija Foruma poslovnih lidera pod nazivom Naš Beograd okupila je tokom vikenda više od 250 volontera - zaposlenih iz kompanija članica Foruma.

U veseloj atmosferi volonteri su subotu proveli u raznim akcijama koje su obuhvatale brigu o deci sa posebnim potrebama, brigu o starima kao i zaštitu životne sredine, na sedam različitih lokacija širom grada. Veliko ratno ostrvo bilo je poprište Velikog rata za ostrvo – akcije čišćenja priobalja od otpada, dok je druga grupa volontera radila na uređenju dvorišta Gerontološkog centra Bežanijska kosa. Dnevni centar za decu sa Daunovim sindromom Pohvala ruci, Kreativno-edukativni centar za mentalno nedovoljno razvijene osobe, Svratište za decu ulice, Osnovna škola za zaštitu vida Dragan Kovačević i Šahovski klub za slepe Napredak ugostili su zaposlene iz kompanija članica Foruma poslovnih lidera koji su deci ulepšali dan družeći se sa njima, ulepšavajući im prostorije ali i vodeći ih u posetu ZOO vrtu, u Knez Mihailovu na veliku šahovsku simultanku i piknike.

U volontersku akciju uključio se i Rasim Ljajić, ministar rada i socijalne politike Republike Srbije, kao i Ljiljana Jovčić, gradski sekretar za dečiju zaštitu. Pored velikog broja zaposlenih među kojima su bili i direktori kompanija članica BLF-a, svoj doprinos ovoj volonterskoj akciji dali su i državni zvaničnici, javne ličnosti - Ana Pendić i Ivan Ivanović, kao i brojne institucije i organizacije.

makonda-tracker