Nevena Adžemović: Pametnije je da rađam decu nego da se bavim politikom

0
Bivša poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srbije, Nevena Adžemović, otkriva kako se oseća posle napuštanja parlamenta i priča o pomirenju sa nevenčanim suprugom Srđanom Adžemović s kojim želi proširenje porodice
Nevena Adžemović, foto: Vladimir Šporčić
Nevena Adžemović, foto: Vladimir Šporčić

Nekadašnja članica grupe Models, Nevena Adžemović (31), pre dve godine mikrofon je zamenila poslaničkim i stranačkim angažmanom, ali sada je rešila da politici kaže zbogom. U novom sazivu republičkog parlamenta, njenog imena neće biti na poslaničkoj listi. 

- Već duži period razmišljam o napuštanju politike. Sada su se samo poklopile kockice i srećna sam zbog toga jer se ispostavilo da to stvarno nije za mene. Pokušala sam, ali nisam se snašla – iskrena je bivša modelsica koja ističe kako nije uspela da se pokaže u pravom svetlu tokom svog političkog delovanja u okviru zakonodavne vlasti.

- Nisam bila u prilici da iznosim svoja mišljenja jer za poslanike stranke kojoj sam pripadala nije bilo dovoljno minutaže u Skupštini. Potencira se kako nisam dovoljno izlazila za govornicu, ali za to jednostavno nije bilo prilike. Prošla sam kroz pakao jer nisam imala nikakvu zaštitu od medijske Golgote kroz koju sam prošla – ističe Nevena koja ipak žali za propuštenom šansom.

- Drago mi je što sam uspela da uđem u parlament, ali žao mi je što nisam pokazala svoje pravo lice. Protiv mene je vođena negativna kampanja, počevši od mog prvog govora o antenama, zbog čega se i dalje zbijaju šale na moj račun. To je bila jedina prilika kada sam dobila svojih pet minuta. Imala sam veliku tremu dok sam govorila, što je trebalo da bude samo početak, ali više nisam dobila priliku da se obratim poslanicima. Krivo mi je jer mislim da sam na određen način zloupotrebljena u toj medijskoj i političkoj igri – kaže nekadašnja pevačica kojoj lepota nimalo nije pomogla u parlamentu.

- Fizički izgled samo mi je odmogao u Skupštini, kao i moj čvrst karakter i čist obraz. Što me nije ubilo, ojačalo me je. Često sam se upuštala i u polemike van govornice i borila za prava ugroženih i siromašnih. Takve aktivnosti nastaviću i van Skupštine – priča nevenčana supruga biznismena Srđana Adžemovića s kojim ima sina Rastka (7). Iako su nedavno prekinuli svoj odnos, ubrzo su se i pomirili.

- Zamišljam da započnem privatni biznis sa svojim suprugom, a imam ponudu i da budem urednik jednih dnevnih novina. Pomirila sam se sa Srđanom, volim ga najviše na svetu i rodiću mu još petoro dece. Voleli bismo da prvo dobijemo ćerkicu i radimo na tome – iskreno kaže ova dama bez dlake na jeziku kojoj izuzetno prija posvećenost najmilijima.

- Uživam u svojoj porodici i razmišljam čemu ću se posvetiti u budućnosti. Konačno se navikavam na život bez stresa i negativne energije koju sam iskusila u politici – navodi zgodna Beograđanka koja tokom političke karijere nije imala medijske savetnike.

Piše: Nikola Rumenić

makonda-tracker