Mirka Vasiljević: Uskoro život na novoj adresi

0
Dva meseca nakon što je na svet donela ćerkicu Adrijanu, glumica Mirka Vasiljević vratila se sa bebom i starijim sinom u rodni Beograd gde pravi planove za preseljenje u Nemačku jer njen partner Vujadin Savić tamo nastavlja fudbalsku karijeru
Mirka Vasiljević, foto: Luka Šarac, Story press, privatna arhiva
Mirka Vasiljević, foto: Luka Šarac, Story press, privatna arhiva

Prošla su dva meseca otkako je glumica Mirka Vasiljević (23) na svet donela svoje drugo dete, ćerku Adrijanu, zbog čega sa svojim izabranikom, fudbalerom Vujadinom Savićem (23), deli neizmernu sreću. Budući da je njen partner promenio klub u kojem je donedavno igrao, uskoro se svi iz Francuske porodično sele u Nemačku. U međuvremenu, glumica se za Story osvrće na svoje trudničke dane i otkriva planove za budućnost.

- Čitavu trudnoću iznela sam bez problema, koliko je to uopšte moguće. Devojčica se, baš kao i njen brat, rodila u Bordou gde je Vujadin u tom trenutku igrao fudbal jer nismo hteli da bebu prvi put vidi preko skajpa, a i želela sam da bude uz mene od prvog trenutka nakon porođaja – kaže Mirka i zadovoljno ističe kako je srećna zato što njeni mali anđeli imaju miran san.

- Oboje čvrsto spavaju tokom noći, što mi mnogo znači jer ne moram da se budim na svaka dva sata. Ponekad samo ustanem i proverim da li je sve u redu, tako da mi ostaje mnogo energije za decu tokom dana – priča glumica koja za sada nema problem sa rivalstvom svojih naslednika.

- Andrej je odlično prihvatio prinovu u domu. Ima samo dve godine, pa nije ni svestan šta znači dobiti sestru za ceo život. Kada se Adrijana rodila, instinktivno sam osetila da nijednog trenutka ne treba da ga ostavljam po strani dok vodim računa o bebi, već moram da ga uključim u sve što oko nje radim. S druge strane, prva dva meseca Adrijaninog života proveli smo u Bordou i smo svi bili usmereni jedni na druge, tako da Andrej nije osetio veliku promenu. Nije bilo gostiju koji bi nas svakodnevno posećivali i usmeravali pažnju na devojčicu – priča Mirka koja je rođenjem još jednog deteta neizmernu radost pružila kako svojim, tako i Vujadinovim roditeljima, Dušanu Saviću i Marini Rajević-Savić.

- Vujadinovi i moji roditelji sada su u najboljim godinama, rade mnogo i ne mogu baš da uzmu odmor kada to požele, ali zato uvek odvoje vreme da barem preko skajpa vide svoje unuke. Međutim, propuštene trenutke nadoknadimo tokom odmora kada ih posetimo ili oni dođu kod nas. Tada su njihova srca ispunjena – kaže mlada mama kojoj ni fizička udaljenost od rodnog Beograda nije ugrozila stara prijateljstva.

- Družim se sa istim drugarima još od srednje škole. Uvek smo tu jedni za druge, ako ne fizički, onda preko telefona. Pružaju mi veliku moralnu podršku ukoliko imam neki problem ili dilemu, a ukoliko delimo neke lepe vesti, radujemo im se svi zajedno. Porodica je uvek kraj mene, a posebnu snagu daje mi to što Vujadin želi u svemu da pomogne – zadovoljno priča Mirka koja nema nameru da odustane od svoje karijere.

- Sada je naporno organizovati život jer treba zadovoljiti dva mala različita karaktera. Međutim, kada čovek nešto stvarno želi i svesno ulazi u to, onda ne postoje prepreke koje ne može da savlada. U mojoj karijeri ništa se ne dešava planski i ne znam hoću li ću dobiti neku ulogu. Uvek se dešavalo da me neko pozove kada to najmanje očekujem. Ne bežim od rada, pa ako se desi da dobijem ponudu za neku ulogu, svakako ću razmotriti mogu li da je prihvatim - priča Mirka dok s nestrpljenjem čeka trenutak kada će se sa decom pridružiti svom nevenčanom partneru u Nemačkoj koji sada igra za Arminiju Bilefeld.

- Sada sam u Beogradu jer je Vujadin još u potrazi za novim stanom. Ove trenutke koristimo i za to da naši rođaci upoznaju Adrijanu – zaključuje Mirka.

Piše: Vladimir Petković

makonda-tracker