Kemal Monteno: Stanovao sam na stadionu Koševo

0
Ovog petka od 7 do 10, prvu jutarnju kafu u emisiji Jutro uz Žarka Stepanova na Naxi radiju ispijaćete sa pravom legendom; čuvenim pevačem i kantautorom i velikim šarmerom uz čije pesme ste sasvim sigurno otplesali zagrljeni barem jednom - Kemalom Montenom.
Kemal Monteno, foto: Promo
Kemal Monteno, foto: Promo

Svi poznajemo njegovu karijeru vrlo dobro, ali Kemal će otkriti i neke malo poznate detalje iz svoje mladosti: recimo, da je kao mali sa porodicom živeo na stadionu Koševo.

- Moji otac i majka su radili u fudbalskom klubu Sarajevo: majka je prala dresove a stari je bio oružar, izdavao je kopačke i lopte. Mi smo i bukvalno živeli u stadionu: pored svlačionica je bio jedan stančić koji je moj otac dobio i moje dečačko dvorište bio je čuveni stadion Koševo. Naravno da sam zavoleo fudbal od malih nogu i lopta mi je bila centar sveta, ako nisam šutirao šest sati dnevno smatrao sam da mi je taj dan propao. Ta fudbalska karijera je neslavno prekinuta onog trenutka kada je moj stari otišao na roditeljski sastanak u gimnaziju i saznao da ja već šest meseci uspešno izbegavam odlazak u školu. Tako ljut, to je rekao i mojoj majci ali, još gore i mom treneru, koji mi je prvom sledećem treningu rekao Slušaj, bio mi je tvoj otac, rekao da imaš sve kečeve u školi i oterao me sa treninga. Mada, kraj moje fudbalske karijere je definitivno bio kada me je na treningu jedan ogroman igrač tako podklipio da sam odleteo na onu stazu od šljake oko terena, sav se odrao, ustao i rekao: Fudbal nije za mene – ispričao je Monteno.

O tome kako su nastali jedni od najčuvenijih stihova sa ovih prostora Stajala je usred bašte ko najljepši cvijet.., o tome kako se Kemal u životu vodi onim da sve počinje ljubavlju kao i tome kako je pre tačno 40 godina imao svoj prvi koncert 8. marta u Domu sindikata, slušajte ovog petka u emisiji Jutro uz Žarka Stepanova na 96,9 MHz.

makonda-tracker