Bivši muž Seke Aleksić osuđen zbog trgovine drogom

0
Dušan Vasilić, bivši muž Seke Aleksić, optužen je za trgovinu drogom. Pevačica se za njega udala kada je imala 19 godina, a razvela se sa 20.
Seka Aleksić, foto Miloš Nadaždin
Seka Aleksić, foto Miloš Nadaždin

Dušan Vasilić (38) iz Bijeljine, državljanin Bosne i Hercegovine i Švajcarske, koji je optužen za trgovinu drogom, potpisao je s Tužilaštvom BiH sporazum o priznanju krivice, koji je Sud BiH prihvatio. Time je osuđen na godinu zatvora i novčanu kaznu u iznosu od 75.000 evra.

Vasilić je, prema optužnici, od marta do avgusta 2012. godine organizovao grupu ljudi radi proizvodnje kanabisa na području Srbije kao i njenog daljnjeg krijumčarenja i prodaje konzumentima na području BiH i Srbije. Sam Vasilić je takođe učestvovao u pripremi i uzgoju skanka u velikim količinama, i to u specijalnim uslovima koji su zahtevali građevinske intervencije i opremu.

Prema optužnici, finansirao je izgradnju objekta na području mesta Očage u Srbiji, u koji je instalirana specijalna oprema za proizvodnju ove droge. Takođe je angažovao osobe koje će pratiti i vršiti uzgoj i preradu marihuane.

U pretresu koji je izvršila policija iz Srbije pronađeno je 5,6 kilograma marihuane upakovane u papirne vreće, kao i 39 kilograma cvetova i stabljika čija vrednost na narkotržištu iznosi više desetina hiljada evra.

 

makonda-tracker