Saša Đorđević za škole bez nasilja

0
Promovišući akciju Škola bez nasilja, ambasador UNICEF-a, košarkaški as Aleksandar Saša Đorđević posetio je prodavnicu Sport Vision Kids u Tržnom centru Ušće i uputio javni poziv svim ljudima dobre volje da postanu prijatelji ovog programa i slede primer kompa

Danas je 165 škola uključeno u program Škola bez nasilja, što ukazuje na veliku volju građana i institucija za promenama u postojećem načinu ponašanja. Podrška brojnih ministarstava, institucija, medijskih kuća, ali i podrška privatnog sektora bila je neophodna da se prvi značajniji rezultati postignu i da program zaživi u celoj Srbiji. Među mnogobrojnim prijateljima programa kompanija Sport Vision Kids zajedno sa svojim kupcima priključila se programu izdvajajući jedan odsto od ukupne bruto prodaje u svojim prodavnicama za program Škola bez nasilja.

Promena ponašanja najvećeg dela mladih, nenasilna komunikacija, podsticanje samopouzdanja dece koja su doživela nasilje u školama samo su neki od ciljeva koji se uspešno sprovode u školama. Zajednički rad nastavnika, mentora ali pre svega vršnjačkih timova ukazuju na izuzetan napredak ove ideje i na činjenicu da predrasude o tome kako se ništa ne može učiniti sa našom decom nisu tačne.

makonda-tracker