Sve je spremno za finale Pjesme Mediterana

Tokom prve dve polufinalne večeri Pjesme Mediterana 2009. u Budvi, scenom je prodefilovalo 37 izvođača, od kojih se njih 25 izborilo za finale koje se održava sedmog juna od 21 časova na Trgu pjesnika.
2
1 / 17 Foto: Vladimir Šporčić

Prve polufinalne večeri publika je u okviru revijalnog dela uživala u odličnom nastupu Indexa i prijatelja. Muzičari iz grupe Index su izvodili svoje najveće hitove koje su pevali Giuliano, Tifa, Aki Rahimovski, Dado Topić, Leo, Irina Kapetanović, Massimo, Arsen Dedić, Zoran Predin i Boris Novković.

Drugo polufinale Pjesme Mediterana 2009 u Budvi, održano je sinoć gde se publici predstavilo još devetnaest kompozicija. Posle takmičarskog dela voditeljji festivala Nikolina Pišek i Ognjen Amidžić izvukli su koverte sa imenima 25 finalista i ujedno odredili redosled kompozicija za treće, finalno veče. U finalu je trebalo da se nađu 24 pesme, ali zbog istog broja glasova kod dve kompozicije odlučeno je da se broj finalista poveća za jedan. Sedmog juna u finalu Pjesme Mediterana 2009 nastupiće izvođači: Nešad Selman, Rebeka Dremelj, Danijel Alibabić, Maja Nkolić, MarkoS, Feminem, Claudia Faniello, Lambe, Nina Petković, Nikola Rokvić, Dado Topić, Mario Prižmić i Kapa Portun, Andrijana Božović, Joce Panov, Pilar, Tanja Banjanin, Klapa Raguza, Leo Martin, Goca Tržan, Ekstra Nena, Tamara Todevska, Virgina Trujillo, Jacques Houdek, Kaliopi i Paula.

U revijalnom delu nastupila je italijanska pevacica Anna Oxa koja je publiku na Trgu pjesnika oduševila izvodeći hitove Non Scendo, Quando nasce un amore, Donna con te. Poslednjeg dana festivala koncert će održati Arsen Dedić u pratnji revijskog orkestra Festivala, koji se prošle godine vratio na scenu
hvaljenim albumom Rebus.

Danilo Mašojević

makonda-tracker