Ana Ivanović na Forbsovoj listi Celebrity 100

8
Najlepša sportistkinja na svetu dospela je i na čuvenu Forbsovu listu Celebrity 100 gde se poznate ličnosti rangiraju po zaradi ostvarenoj u industriji zabave kao i po uticaju u svetskim medijima.
foto: promo
foto: promo

Ana je na 90. mestu po zaradi u 2008. godini sa 10 miliona dolara (ne računa se zarada od turnira) ostvarenih kroz sponzorstva i reklamiranje proizvoda i ispred je takvih imena poput Aleka Boldvina, Sandre Bulok, Kejt Mos i zvezde NASCAR cirkusa, Denike Patrik.

Drugi reket Srbije, ali očigledno prvo celebrity lice Srbije u svetskim razmerama, ostvarila je zavidan uticaj u štampanim medijima (27. mesto na svetu) dok je na Internetu i TV-u zauzela 82. i 83. mesto. Forbes navodi i da je Anin web sajt najposećeniji u konkurenciji sportistkinja.

FORBES Celebrity 100 lista rangira isključivo po zaradi u industriji zabave tako da se recimo ne može porediti pozicija Anđeline Žoli (1. mesto) kojoj je to matično zanimanje sa Anom Ivanović koja ima prihode i od turnira. Međutim, isto tako ne možemo porediti ni, recimo, poziciju Baraka Obame (koji ima zaradu od "svega" 2 miliona dolara) sa Aninom jer su to prihodi gotovo isključivo od prodaje njegovih knjiga.

Sve u svemu, Ana je ušla u istoriju kao prva poznata ličnost sa ovih prostora na FORBES listi.

 

makonda-tracker