Stana Katić: Srpkinja koja je zavela Holivud

1
Glumica Stana Katić trenutno je u centru skandala kao prvooptužena za razvod Barbare Strejsend i Džejmsa Brolina. Spekuliše se da je trideset osam godina stariji kolega potpuno poludeo za njom i svojoj supruzi poručio kako je smešna…
Stana Katić, foto: Profimedia
Stana Katić, foto: Profimedia

Junakinja serijala Castle i ovogodišnja dobitnica nagrade People’s Choice Awards, atraktivna Stana Katić (35), trenutno je jedna od najaktuelnijih zvezda u Holivudu. Ova glumica srpskog porekla privlači pažnju svojim šarmom i neposrednošću, a nedavno se našla i u epicentru skandala povodom razvoda Barbre Strejsend (50) i Džejmsa Brolina (73). Naime, vremešni glumac zaljubio se u čuvenu detektivku Beket na snimanju serije Castle, a njegov flert jedan je od glavnih povoda za krah braka za koji se procenjuje da će vredeti 390 miliona dolara. Kako se priča, slavna Barbara veoma je ljubomorna i sumnja da ju je suprug prevario sa trideset osam godina mlađom Stanom.

- Barbara se oseća izdanom jer je sam Džejms izjavio kako više ne želi da s njom bude u braku. Sve se još više pogoršalo kada je čula za flert sa mladom glumicom i uz sve to otkrila da je Brolin varao i svoju bivšu ženu. Izgleda da Strejsendova uopšte ne poznaje muškarca s kojim je 15 godina u zajednici – preneli su američki mediji izjavu jednog anonimnog izvora. Uz to, dodali su i kako je Brolin otkrio da je Stana inteligentna, a da su druženje i rad s njom pravo uživanje. Kada ga je Barbara optužila za preljubu, samo joj je poručio: Ne budi smešna.

Ovaj skandal još više je zaintrigirao Stanine obožavaoce koji se godinama trude da otkriju bar neku informaciju iz njenog privatnog života. Tako su seksi detektivku sa malih ekrana povezivali sa kolegom Metom Bomerom, a u poslednje dve godine najviše je dovođena u vezu sa Nejtanom Filionom (42), glavnim junakom serije Castle. Njih dvoje nikada to nisu ni potvrdili, ali ni demantovali. Stana se u javnosti pojavljivala samo sa izvesnim Krisom Brkaljcem, ali što se nje tiče, ona tvrdi da nema dečka.

Inače, sve popularnija glumica nikada se nije stidela svog srpskog porekla. Potiče iz porodice Petra i Rade Katić, Srba iz Hrvatske koji su iz tadašnje Jugoslavije emigrirali u Kanadu. Ima četiri brata i jednu sestru. Zajedno sa svojom porodicom preselila se u Ororu, u državi Ilinois, a 1996. godine upisala je glumu u Gudmanovoj školi u Čikagu.

- Moji roditelji morali su da budu jaki. Kao doseljenici, trebalo je da prevaziđu jezičku barijeru i krenu ispočetka, bez ikakve finansijske sigurnosti, i to u potpuno novom svetu. Odgajili su i školovali mene, moju sestru i našu braću. Išla sam na balet, klavir, karate, a tečno govorim srpski, engleski, francuski i italijanski... Putovali smo i upoznavali se sa svetom. Roditelji su me učili da poštujem svet – otkrila je Stana za koju se još ne zna ko je zapravo ukrao njeno srce.

makonda-tracker