Aleksa Perović: Probleme ostavljam ispred bine

0
Jedan od najpopularnijih učesnika X Factora, harizmatični Kraljevčanin Aleksa Perović, otkriva da je pre takmičenja okončao emotivnu vezu, kaže da trenutno nema vremena za ljubav i ističe šta se krije iza osmeha kojim lomi devojačka srca
Aleksa Perović, foto: Petar Đorđević
Aleksa Perović, foto: Petar Đorđević

Ako je suditi po dosadašnjim parametrima, šou-program X Factor ostaviće domaćoj estradnoj sceni u amanet i jednog momka koji, uprkos brojnim komplimentima koje dobija, još čvrsto stoji na zemlji. Osamnaestogodišnji Kraljevčanin Aleksa Perović izdvojio se svojim uverljivim muzičkim izrazom, ali i nenametljivošću koja provejava iz njegovih skromnih, ali samouverenih izjava. Ovaj stasiti momak nijednom nije izgovorio reč fanovi, što je vrlo svojstveno njegovim kolegama koji kao i on nemaju nijednu svoju snimljenu i izdatu pesmu. Ono što, međutim, ostavlja nedoumice u vezi s tim da li je reč o još jednom tinejdžeru prijatne spoljašnjosti koji ništa neće postići nakon završetka ovog šou-programa ili ovaj momak zaista ima potencijal da postane popularan, sagledano je u njegovom zagonetnom osmehu koji ne otkriva mnogo čak ni kad se svetla pozornice ugase. 

- Ne bih taj osmeh nazvao lažnim. To je jednostavno moj način da prikrijem neke svoje slabosti i u svakom trenutku budem predan svojim nastupima. Ljude ne zanima šta meni fali tokom izvođenja pesme, oni žele dobar nastup i ne interesuje ih moja porodična ili bilo kakva druga privatna situacija. Sve probleme ostavljam ispred bine i pokupim ih tek kad sa nje siđem. Tu sam da pevam i zabavljam publiku – odsečno kaže optimistični Perović koji jedan od favorita za pobedu u prvom balkanskom X Factoru.

- Za mene je čaša uvek polupuna, a ne poluprazna. U ovom slučaju preda mnom je veliki zid i prepreka koju treba da osvojim ali ja sam na njenoj lepšoj strani. Više mi prija da se vodim pozitivnim stvarima. Na takmičenje sam se sam prijavio i odlučio sam da još jednom pokušam, budući da sam već učestvovao u serijalu Ja imam talenat. Ovog puta dobra stvar jeste to što sam bez mnogo uloženog novca dobio fantastičan marketing i omogućeno mi je da se prikažem publici u pravom svetlu. Sada znam zašto je dobro što nisam prošao dalje u prethodnom takmičenju. Ne bih da zvučim nadobudno, ali samouveren sam jer imam jasan cilj. Za sada mi pomaže to što publika prepoznaje u meni zrelog izvođača – siguran je miljenik tinejdžerki koji trenutno nema vremena da razmišlja o ljubavnom životu.

- Poslednju vezu raskinuo sam pre početka takmičenja i razlozi za to nemaju nikakve veze sa odlukom da se prijavim na X factor. Trenutno ne razmišljam o ljubavi jer želim da se maksimalno posvetim karijeri. Inače, ja sam veoma nežan, romantičan i posvećen momak. Barem je tako bilo u mojim dosadašnjim emotivnim odnosima – kroz osmeh kaže Aleksa i ne krije da mu izuzetno prija popularnost.

- Bio sam u rodnom gradu na tri dana i umesto da se odmorim, samo sam se još više umorio, ali ne žalim se. Prija mi sve što se dešava i lep je osećaj što neko poštuje moj trud – ističe momak koji se već istakao izvođenjem numera na španskom. Vetar u leđa daje mu njegova mentorka, pop zvezda Emina Jahović - Sandal u čijoj vili na Dedinju živi zajedno s njenim kandidatima Lukijanom Ivanovićem i Harisom Ćatom.

- Ne znam šta da kažem za Eminu osim da je najbolja žena koju sam ikada upoznao. Pomaže nam i da se psihički rasteretimo tokom takmičenja, kao da nam je druga majka. Daje mi i dosta saveta kada je reč o fizičkom izgledu i scenskom izrazu. Njeni saveti su dobitna formula za držanje pažnje ljudima tokom mog nastupa. Osim Emininih reči, pred nastup mnogo mi znači da odslušam neki motivacioni govor koji me još više ohrabri da na scenu izađem pun energije i elana. Uvek ostavim srce na bini i onda na miru čekam proglašenje rezultata. Nije mi bitan plasman, već celokupan utisak koji će presuditi koliko ću dalje postići u karijeri – zaključuje momak koji je sigurno pokazao da ima neophodan faktor X za uspeh na sceni.

Piše: Nikola Rumenić

makonda-tracker