Danijela Vranješ: Smisao života nije da ostvarujete tuđa očekivanja

0
Verujući u to da nas sustigne sve ono što zaslužimo, glumica Danijela Vranješ ističe da je prolaznost vremena ne plaši i komentariše kako priče o tome da je narkomanka kolaju zbog uloga koje je verodostojno igrala
Danijela Vranješ, foto: Miša Obradović
Danijela Vranješ, foto: Miša Obradović

Dok daleko od očiju javnosti na sebi svojstven način raspoređuje prioritete u svom životu, glumica Danijela Vranješ (40) pokušava da se oslobodi stereotipa koje joj nameće društvo. Gradeći karijeru tako da joj posao uvek bude na prvom mestu, nije uspela da iskontroliše samo jedno – čaršijske priče koje mogu da bace senku na sve što je do sada postigla. Naime, iako se u više navrata spekulisalo kako ima problema sa narkoticima, ona nikada nije demantovala ovakve glasine. Ipak, u razgovoru za Story osvrnula se na priču o tome da konzumira drogu, što ju je u prvom trenutku i te kako šokiralo.

- Svim silama trudim se da bar na neki način razumem ljude koji o tome pričaju, bar kroz vizuru da sam toliko dobra u svom poslu, pa sam kroz uloge narkomanki uspela da ubedim publiku kako i ja živim taj život. (Smeh) Šalu na stranu, i ranije sam se susretala s tim komentarima, zapravo taj trač prati me poslednjih deset godina, ali on zaista nema uporište u realnosti. Ko god me bar malo poznaje, zna da je reč o notornim lažima – ističe Danijela koja je sa svojih četrdeset godina više nego sigurna u to šta je postigla u životu.

- Ne stidim se da kažem koliko imam godina i nikada ih nisam krila. Izgledam kao i moje svetski poznate koleginice i vršnjakinje. Uvek sam u top-formi i spremna za sve izazove koji mi predstoje. Nikada nisam razumela ljude koji se previše zapuste. Godine su mi donele zrelost i samopouzdanje, što je i normalno, a iskreno - sada sebi izgledam lepše nego u dvadesetim. Spadam među one kojima treba više vremena da sazru, a sve što radim, činim polako i temeljno. Kada se pogledam u ogledalu i setim kakva sam bila sa 25 godina, mogu da kažem da sam osoba kakva sam i želela da postanem. A na profesionalnom planu, još je mnogo stvari koje me očekuju – iskrena je glumica koja se, inače, rukovodi pravilom da život ne može da se planira.

- Verujem da se sve dešava u pravo vreme. Kada je reč o majčinstvu i bračnoj zajednici, ne razlikujem se od drugih žena, ali ne spadam ni među one koje se osećaju neostvareno ukoliko im se to ne desi. Nisam ekscentrična i moderna žena koja misli kako ne treba da bude u braku i ima decu, ali neću biti nesrećna ukoliko u tome ne uspem. Smisao mog života nije da ostvarim ono što drugi od mene očekuju, već da budem srećna, a ako posledica te sreće budu deca i porodica, utoliko bolje – kaže Danijela i govori da li u vreme ekonomske krize i devalvacije istinskih vrednosti ima problema i sa ličnom egzistencijom.

- Lepo zarađujem, tako da nema razloga da se neko sekira za moju finansijsku situaciju. Poslednje dve godine posvećena sam svojoj školi glume u Centru za likovno obrazovanje Šumatovačka, a za to vreme radila sam u pozorištu i snimala sam filmove koji će uskoro biti prikazani. Radujem se svim profesionalnim izazovima – zaključuje Danijela.

Piše: Danilo Mašojević

makonda-tracker