Milorad Čavić: Verujem da ću biti odličan otac

0
Naš najbolji plivač svih vremena, Milorad Čavić, priča zbog čega ga je rad sa decom naveo na razmišljanje o tome da i sam zasnuje porodicu, priznaje kako se u toku karijere i po njenom završetku borio sa depresijom, ali otkriva i svoju nameru da za nekoliko go
Milorad Čavić, Marko Poplašen foto, Story arhiva
Milorad Čavić, Marko Poplašen foto, Story arhiva

Od kako je pre skoro godinu dana osnovao Plivačku akademiju u Kragujevcu, srpski sportski rekorder Milorad Čavić trenerku i kupaći kostim zamenio je smokingom, ali se i dalje muči da za svoja široka leđa nađe odgovarajuću veličinu tog odevnog komada. Iako je zbog činjenice da više nije profesionalni takmičar umeo da zapadne u depresiju, Čavić sada zadovoljstvo pronalazi u napretku klinaca koje podučava. Neposredan i harizmatičan, u otvorenom razgovoru za Story otkriva ko ga podržava, a ko osporava, opisuje kakav je život u srcu Šumadije, priznaje zbog čega je rešio da napiše knjigu i govori zašto ne prećutkuje nepravdu.

Story: Život profesionalnog sportiste u isto vreme je i restriktivan i zabavan. Koliko je funkcija osnivača Plivačke akademije uticala na vaše navike?

- Nakon što mi je u finalu Olimpijskih igara izmaklo zlato, stres sam podneo lakše nego neke sitnice koje čine svakodnevicu. Međutim, sada je sve pod kontrolom. Ko se upoznao sa radom mog kluba, prezadovoljan je. Ono čime se mi bavimo na bazenu danas, konkurencija kopira pa to radi sutra. Komično je, ali od mene se mnogo očekuje, a taj pritisak čini me samo još boljim. Kako vreme prolazi, sve manje izlazim u grad. Da bih se otarasio stresa, zabavljam se na drugačije načine.

Story: Šta vam najviše prija kada se distancirate od poslovnih obaveza?

- Prija mi da budem sa društvom, gledam neki film, ili čitam. Trenutno se opuštam uživajući u knjizi Alhemičar.

Kompletan intervju sa Miloradom Čavićem možete da pročitate u novom broju magazina Story, koji je u prodaji od petka, 21. februara.

makonda-tracker