Lepa Brena: Zaslužila sam svoj komfor

0
U jeku nagađanja u vezi s tim koliko je miliona zaradila prodajom pedeset i jedan odsto muzičke Grand produkcije, folk diva Lepa Brena objašnjava zašto joj smetaju glasine, otkriva kako zbog stečenog bogatstva nije menjala svoj odnos prema ljudima, već su poje
Lepa Brena; foto: Luka Šarac
Lepa Brena; foto: Luka Šarac

Samo dan posle veličanstvenog trijumfa u Novom Sadu gde je nakon osamnaest godina nastupala pred prepunim Spensom, folk zvezda Lepa Brena (53) zauzela je sve naslovne strane dnevnih novina zbog prodaje pedeset i jedan odsto muzičke Grand produkcije. Licitira se da su ona i direktor te kuće Saša Popović ovom novčanom transakcijom zaradili između petnaest i pedeset i pet miliona evra. U intervjuu za Story Brena komentariše spekulacije o milionskim ciframa koje se poslednjih dana vezuju uz njeno ime i otkriva kakav je njen odnos prema novcu.

Story: Oni koji su bili na koncertu u novosadskom Spensu kažu da je to jedan od vaših najemotivnijih nastupa. Kako ste vi doživeli taj spektakl?

- Činjenica je da su Vojvođani znatno mirnijeg temperamenta, ali su vrlo osećajni. Na svim mojim koncertima u Novom Sadu uvek je bilo mnogo emocija. Moglo se očekivati da sve bude tako lepo i veselo jer umem da napravim atmosferu. Zna se kojim pesmama se počinje, a kojim završava i sa svojim timom uvek radim na dramaturgiji čitave te priče. Komunikacija između mene i publike jeste nešto što najviše volim i zbog čega sam i pravila taj koncert.

Story: Posle prve numere rekli ste publici da imate tremu. Jeste li se tokom koncerta prisetili svojih muzičkih početaka u novosadskom hotelu Park?

- Nikada nemam vremena da se previše prepustim emocijama, ali kad je reč o mojoj karijeri, Novi Sad mi mnogo znači. U nekim ključnim trenucima pružio mi je gostoprimstvo i duševni mir. Od silnih obaveza oko generalne probe i sređivanja za koncert, nisam stigla da evociram uspomene na period kada sam živela u hotelu Park. Pred nastup, dok mi uređuju frizuru i šminkaju me, volim da ćutim ili da na određeni način meditiram. Tek kada se završe neke krupne obaveze, popusti mi koncentracija i desi se da me tokom koncerta obuzme trema. U stvari, mogla bih to osećanje da nazovem i pravim opuštanjem pred publikom. Na momente imala sam osećaj da ću se rastočiti od emocija i užitka pred vernim obožavaocima. Shvatila sam kako svakom od nas treba mnogo truda, ljubavi i uložene energije da bi nam ljudi to vratili na adekvatan način.

Nikola Rumenić

makonda-tracker