Aki Rahimovski: Pričam kako Vlado Kalember peva

0
Ovog petka, 21. februara specijalni gost emisije IMLEK Jutro uz Žarka Stepanova na Naxi radiju biće Aki Rahimovski, pevač kultne grupe Parni valjak.
Aki Rahimovski, Naxi radio foto
Aki Rahimovski, Naxi radio foto

Prisećajući se svojih početaka Aki ne može a da se, uz osmeh ne seti i svog prvog nastupa u Beogradu, pre tačno 39 godina, u Hali sportova uz Olivera Mandića i Pop mašinu.

- Ja sam u Zagreb iz Skoplja došao pre 19 godina i malo ljudi zna da prva grupa koju sam osnovao nije bio Parni valjak već grupa 220. Hus me je primetio sam otvarao BUM festival u Zagrebu, gde sam predstavljao Makedoniju sa svojom grupom Tor. Tako sam jednog dana došao kod njega na audiciju, počeo da pevam onako čisto ko suza, bez hrapavosti i vidim ja oni se nećkaju i na kraju mi kažu: Pa na BUM festivalu si imao onako hrapav glas, nije ovo to. Aaa, kažem ja, to vas mučim i tako hrapavo im otpevam Oh Lord, won't you buy me a Mercedes Benz... I eto zbog toga sam ja spakovao sve svoje stvari u koferče i pošao 700 kilometara od kuće, u Zagreb. Međutim, Hus i ja smo imali neke nesuglasice sa ostalim članovima grupe i odlučili smo da osnujemo sopstvenu grupu: Parni valjak. I na tom koncertu u Hali sportova voditelj kaže:

- Najavljena je bila grupa 220 ali ona više ne postoji i evo je sad nova grupa Parni valjak i eto tako je za nas sve počelo - objašnjava Aki rane radove svog benda.

O svom karakterističnom vokalu, Aki uz smeh priča:

- Ja kažem za sebe: ja pričam kako Vlado Kalember peva ali pevam malo drugačije. Svaka pesma ima neku svoju energiju i već po tekstu vidite kako je trebate pevati. Ako bi tebalo da pevate o nekoj nepravdu onda pevate skoro pa kao da se ljutite ali ima i pesama koje morate da otpevate i kenjkavo; naravno ne da budete patetični već da prikažete tu mušku patnju - kaže legenda domaćeg roka.

makonda-tracker