Alberto Raul Dijaz: U iščekivanju afričke princeze

0
Nakon što su sklopili građanski brak, Alberto Raul Dijaz, frontmen grupe So Sabi, nestrpljivo iščekuje da se na jesen zakune na večnu ljubav svojoj izabranici Mariji Radović, s kojom će uskoro dobiti ćerkicu
foto: Marko Poplašen
foto: Marko Poplašen

Slučajni susret pre tri godine, frontmena grupe So Sabi, Raula Alberta Dijaza, i njegove buduće životne saputnice Marije Radović, odredio je zauvek njihove živote. Otkako su ih spojile iskrene emocije, njihova svakodnevica ispunjena je međusobnim razumevanjem, poštovanjem i smehom, a malo carstvo veselog dvojca biće upotpunjeno još jednim članom, budući da je partnerka popularnog muzičara u osmom mesecu trudnoće.  

- Nas dvoje smo se upoznali na jednom od nastupa grupe So Sabi i odmah sam osetila da je on pravi čovek za mene. I sada, posle tri godine veze, osvaja me svojim šalama, iskrenošću i nespretnim srpskim jezikom koji uvek može da me dovede do suza - priča Marija čija je porodica odlično prihvatila Alberta. Ni oni nisu mogli da odole njegovom šarmu, a to što je druge veroispovesti i boje kože, nije im predstavljalo problem.

- Dugo sam tragao za pravom osobom koja je dovoljno odgovorna da zajedno zasnujemo porodicu i sve to pronašao sam baš u Mariji. Plašio sam se da su žene u mojoj blizini samo zato što sam druge rase jer im je to interesantno. Prvih šest meseci naše veze bila je na probi, a onda sam shvatio da je ona žena mog života. Kada mi je saopštila da je u drugom stanju, od sreće sam zanemeo i nekoliko sati samo sam se smejao, mislim da se na srpskom jeziku to stanje zove šok - s osmehom se priseća Alberto koji priželjkuje da njegova ćerkica, kojoj on i njegova voljena još nisu smislili ime, postane pevačica.

- Nas dvoje smo se početkom maja venčali u Opštini Savski venac, ali nismo pravili proslavu zato što je Mariji zbog trudnoće bilo naporno da dugo stoji. Na jesen, kad malo zahladni, a i ona se oporavi od porođaja, napravićemo žurku kojom ćemo ujedno proslaviti venčanje, kao i rođenje naše ćerkice. Moj životni san, pored toga da se ispunim u ulozi oca, jeste da sudbonosno da izgovorim u srpskoj narodnoj nošnji, a drago mi je što će tom svečanom činu prisustvovati i veliki deo moje porodice koja će stići iz Portugala i Gvineje Bisao. Cela svadba biće u duhu mog slogana: Lepo nama, lepo vama – iskren je šarmantni pevač.    

Poslovi u domu Dijaz strogo su raspoređeni pa tako dok Marija kuva, Alberto ide u prodavnicu, usisava, a ne pada mu teško ni da opere sudove.

- On je pravi muškarac koji nema kompleks od toga da obavlja sve kućne poslove kako bi mi pomogao dok sam trudna. U Gvineji Bisao, odakle on potiče, sasvim je normalno da muževi u svemu pomažu svojim suprugama. Izuzetno je pažljiv i često me iznenađuje raznim sitnicama, što svakodnevno ojačava našu ljubav - zaključuje Marija koja sa svojim izabranikom potanko planira ceremoniju budućeg venčanja.  

Aleksandra Dimitrijević

makonda-tracker