Tajna izvajanog tela Sofije Loren

0
Iako je zakoračila u osmadesetu godinu života, Sofija Loren i dalje poseduje telo o kom maštaju mnoge, čak i decenijama mlađe dame širom sveta. U čemu je tajna lepote slavne filmske dive?
Sofija Loren, foto: Profimedia
Sofija Loren, foto: Profimedia

Sofija Loren najstariji je model koji je pozirao za Pirelli kalendar. Tada je imala 72. godine, a čak i danas, sa 79, ova filmska diva svojim telom u obliku pešcanog sata izgleda mlađe od mnogih, čak i decenijama mlađih dama.

Tajna slavne glumice, kao što ste mogli i da pretpostavite, jeste u redovnom, tačnije svakodnevnom vežbanju. Sofija 45 minuta dnevno izdvaja za trbušnjake i istezanje u ranim jutarnjim časovima, a takođe ne propušta odlazak u šetnju u trajanju od sat vremena.
 
A kako biste i vi imali izvajan struk i telo poput zanosne filmske lepotice, svakodnevno praktikujte ovu jednostavnu vežbu:
 
Radite kose trbušnjake. Sedite na pod i savijte noge u kolenu sa stopalima na podu.  Oslonite se na laktove, a onda se podignite u položaj kao da ste zavaljeni u stolicu.

Zadržite se u tom položaju, a zatim se sa obe ruke uhvatite za spoljašnju stranu jedne butine. Blago se podižite i spuštajte dva do tri centimetra, 12 do 15 puta. Ponovite isto stavljajuci ruke na spoljašnju stranu druge butine.

makonda-tracker