Zemljotres nas nije uplašio

2
Tijana Dapčević je sa sinom Vukom i suprugom Milanom otišla u posetu roditeljima koji žive u Skoplju, a srećni susret sa bakom i dekom nije uspeo da poremeti ni snažan zemljotres koji je potresao Makedoniju
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Tridesttrogodišnja pevačica Tijana Dapčević otputovala je sa suprugom Milanom i četvoromesečnim sinom Vukom u Skoplje, kako bi provela što više vremena sa roditeljima, mamom Brankom i tatom Velkom, ali i mlađom sestrom Tamarom. Ovo je prvi put da mališan krene na tako dalek put, a brižni roditelji su se pribojavali kako će Vuk podneti četvoročasovno putovanje. Naravno, nisu ni slutili da će se u toku njihovog boravka u Makedoniji zemlja zatresti. Zemljotres od od pet stepeni Rihterove skale 25. maja pogodio je Valandovo i Strumicu, a potres se nešto slabije osetio i u Skoplju koje je udaljeno čak 125 kilometara od epicentra.

- Posledice zemljotresa nismo osetili. Iako je stan moje mame u soliteru na devetom spratu, mi smo spavali i na svu sreću ništa nismo osetili – priča Tijana koja je izuzetno srećna jer je posle više od godinu dana otišla u rodnu Makedoniju i to sa obožavanim sinom Vukom.

- Odlazak u Skoplje nam je bio prvi veliki zajednički put. Do sada smo bili u Somboru kod Milanovih roditelja i Vuk je taj put odlično podneo. Međutim, odlazak u Skoplje je bio prvi pravi veliki put. Malo sam se plašila kako će se ponašati tokom četiri sata putovanja. Pošto smo krenuli rano ujutru, do granice je spavao, a kada je postalo vruće, uznemirio se iako je klima u kolima bila uključena na 23 stepena. Ipak, put do Skoplja je bio dobar, ali se Vuk ponovo uznemirio kada smo stigli kući, jer je bilo hladnije nego u automobilu. Adaptacija na novu sredinu trajala je dva-tri dana, nije hteo da jede na vreme, već samo kada je njemu ćef. Bila sam u fazonu da će mi dete dehidrirati.

S obzirom na to da je Tijana prvi put otišla u Skoplje od kada se porodila, brojni prijatelji su želeli da vide Vuka.  

- Svi moji prijatelji su se sjatili već drugog dana. Rekli su nam da nam daju 24 sata za odmor i da posle dolaze i počinju da nas maltretiraju.

Ipak, najviše radosti u Tijanin život unela je činjenica da će nekoliko nedelja provesti kod roditelja. S obzirom na to da pevačicini mama i tata ne žive zajedno, ona podjednako provodi vreme sa svakim, a baka i deka se izuzetno raduju što im je unuk stigao.

- Mama i tata su dolazili u Beograd na nekoliko dana da vide Vuka, ali je sada potpuno drugačiji doživljaj s obzirom na to da je po ceo dan sa njima. Kada krenemo u šetnju, mama mi ne da da guram kolica, jer misli da samo ona može to da radi. Tata je pun hvale za unuka, kada ga šetamo po kraju kaže: Komšija, vidi šta imam – kroz osmeh priča Tijana i ističe da će po povratku u Beograd početi sa snimanje pesama u studiju Kikija Lesandrića i da će nakon toga svi porodično otići na kraći odmor na Ohrid.

Ksenija Konić

makonda-tracker