Željko Joksimović nakon ovacija u Istanbulu: Moj san je najzad postao java!

1
Maestralno veče sa potpisom Željka Joksimovića u prepunoj dvorani prestižne dvorane Zorlu u Istanbulu i novi veliki uspeh srpskog kompozitora i muzičkog maestra.

Premijera projekta Balkan bazar, kantautora Željka Joksimovića doživela je ovacije u Istanbulu i ispunila i najsmelija očekivanja uglednih gostiju u publici, autora i njegovog Ad hok orkestra.

Joksimović je još jednom potvrdio epitet kompozitorske zvezde u Evropi i to baš u gradu u kom se spajaju dva kulturološki poptpuno različita kontinenta. Rapsodija različitih zvukova sa Balkana u kombinaciji sa Željkovim dobro poznatim kompozicijama kao i filmskom i pozorisnom muzikom u novim aranžmanima ostavila je prisutne bez daha.Tražio se bis više posle dva, aplauz dugo nije mogao da stane...

-Hvala svima, mislim da sam jedan od najsrećnijih ljudi na svetu u ovom trenutku - izjavio je Joksimović odmah posle koncerta dok je još uvek pokušavao da savlada jake emocije posle uspešnog debija dugo pripremanog Balkan projekta.

- Dugo sam ovo sanjao i taj san je postao najzad java. Verujem da su svi uživali i nadam se da će i publika u Srbiji uskoro čuti ovu baštu balkanskih zvukova u posebnom pakovanju – dodaje Željko. Koncert u trajanju od dva sata bez pauze počeo je i završio se sa čuvenom pesmom Lane moje sa kojom je Željko upravo u Istanbulu pre tačno deset godina osvojio drugo mesto na Pesmi Evrovizije. U novim aranžmanima nizale su se tradicionalna muzika, evrovizijske i druge Željkove kompozicije, potom pesme Jelene Tomasević a specijalna gošća na koncertu bila je Emina Jahović - Sandal koja je na koncertu bila zajedno sa suprugom Mustafom i bratom Mirsadom.

U publici je bila i Željkova supruga Jovana Joksimović kao i  praktično ceo turski diplomatski kor. Konzul u ambasadi Srbije gospodin Zoran Stanković, konzul Bosne i Hercegovine kao i Ataše za kulturu u ambasadi Holandije u Turskoj čestitali su Joksimoviću u bekstejdžu. Zorlu dvorana u Istanbulu izgrađena je pre samo tri meseca i predstavlja jednu od najelitnijih koncertnih dvorana.

Nikola Rumenić

makonda-tracker