Saša Kovačević: Svađe su neizbežne u svakoj vezi

0
Dok se priprema za operaciju sinusa i trećeg krajnika, pop pevač Saša Kovačević otkriva da li se boji nove hirurške intervencije, koliku podršku mu pruža devojka Jovana i zašto mu još prija momački život
Saša Kovačević, foto: Andreja Damnjanović, privatna arhiva
Saša Kovačević, foto: Andreja Damnjanović, privatna arhiva

Taman što je snimio novi spot za pesmu Mogli smo sve, i kada je trebalo da planira dalje koncertne aktivnosti, pop pevač Saša Kovačević (28) prinuđen je na malu pauzu. Posle upornih zdravstvenih problema sa disajnim putevima i alergijom, doneo je odluku da se nakon osam godina ponovo podvrgne operaciji sinusa i trećeg krajnika, koji mu konstantno prave nevolje. Popularni Beograđanin u intervjuu za Story otkriva da li strahuje pred novu zdravstvenu intervenciju i koliku podršku mu pružaju porodica i devojka Jovana Jocić (20) s kojom je već godinu i po dana u stabilnoj vezi, ali i kakav je utisak na njega ostavila atraktivna manekenka Dejana Živković s kojom je sarađivao na novom spotu.  

Story: Kada su počele vaše prve tegobe sa sinusima i krajnicima?

- One traju od moje trinaeste godine. Prvo sam postao alergičan na polen i trave u proleće, a onda je usledila hronična upala sinusa. Sa dvadeset godina imao sam skraćivanje nosnih školjki i operisao sam devijaciju nosa, ali izgleda da se to vraća pa se opet pojavio problem sa sinusima. Verujem da je tome doprineo i moj način života jer nikada do kraja ne preležim prehladu ili virus i tako dam sebi oduška. Obično posle dan, dva izađem napolje da bih završavao poslovne obaveze ili otišao na trening, i tako ukrug. Iako je operacija trebalo da bude obavljena još pre deset dana, noć pred samu intervenciju dobio sam visoku temperaturu koja je potrajala nekoliko dana. Od tada sam u kući i bukvalno ne mrdam  jer sam ovaj put odlučio da budem istrajan i odležim do 31. januara kada imam zakazano kod dr Adžića u bolnici Dr Dragiša Mišović.

Story: Imate li strah od intervencije?

- Iskreno nemam jer nisam tip koji se plaši operacija. I kada sam išao prvi put osećao sam se kao da idem u prodavnicu. (Smeh) Veći problem je postoperativni period koji nije nimalo prijatan, pošto nos bude ispunjen tuferima i velikom količinom gaze... Bukvalno je sve zacementirano i nema disanja na nos, a kad piješ vodu ili jedeš zbog pritiska osećaj je neprijatan. Apsolutno si nesposoban za bilo šta, ali šta je tu je. Bolje da nekoliko dana izdržim sa tuferima nego da se ceo život patim sa kapima za nos.

Story: Da li ste pokušali da rešite svoj zdravstveni problem putem alternativne medicine?

- Jesam, ali nije bilo nikakvog poboljšanja pa sam se opet odlučio na operaciju. Posle prve intervencije narednih pet godina bio sam relativno dobro i nisam imao toliko problema, tako da se nadam kako će mi i ova operacija pomoći.

Story: Jesu li vaši najbliži zabrinuti zbog toga što idete pod nož?

- Naravno da su zabrinuti, iako mislim da za to nema razloga jer smo to na neki način već prošli. Operisaću i treći krajnik jer se ispostavilo da ga ponovo imam. Bio sam klinac kad su ga izvadili, ali se regenerisao. Iako sam sada pitao da mi uklone i preostala dva krajnika, doktor mi je rekao da nije pametno da se sve radi odjednom. Nadam se da neće biti tako strašno, iako su mi prijatelji rekli da ću kada budem operisao krajnike imati velike bolove  i da je to najbolje uraditi u dečjem uzrastu.

Story: Mediji su preneli da se vaš kolega Dženan Lončarević onesvestio nakon što vas je odvezao u bolnicu da uradite analize. Ima li u tome istine?

- Pročitao sam to i prilično sam se nasmejao. Ne družim se preterano sa ljudima sa estrade, ali Dženan mi je kao brat i pravi prijatelj. On me je uputio na dr Adžića i često se čujemo, ali nismo išli zajedno da ja izvadim krv, niti je on pao u nesvest. (Smeh)

Story: Pomaže li vam devojka Jovana da lakše prebrodite zdravstvene probleme?

 - Čini mi se da deset godina nisam imao tako jaku prehladu i visoku temperaturu, bukvalno se nisam odvajao od kapi za nos i tableta, tako da su me kod kuće lepo razmazili i mogu vam reći da to uopšte nije loš osećaj. Ne mogu da se žalim na negu pa ozbiljno razmišljam da napadnem neki drugi grip!

Story: Vas dvoje ste već godinu i po dana zajedno. Jeste li se u nekom smislu promenili od tada?

- Sve funkcioniše kako treba i ništa ne bih menjao. Smatram da smo oboje zadovoljni našim odnosom.

Story: Da li se ona navikla na vaš posao, obožavateljke i ponekada bombastične naslove u novinama?

- Kada se baviš šou-biznisom treba dobro da promisliš i odlučiš s kim ćeš biti u vezi jer ne može svako da podnese konstantna putovanja i odsustva od kuće, medijske napise... Ja zaista slabo posećujem gradska dešavanja i ne dajem povoda za neke skandale, ali sigurno da ima dosta tekstova u novinama koji joj se ne dopadaju baš uvek.

Story: I zbog kojih može da dođe i do ljubomore...

- Da i zato je nama ljudima iz javnog života teško da nađemo nekoga ko će sve to razumeti i umeti da se nosi s tim.  Ali, sve su to normalne stvari, a minimalne rasprave i svađe neizbežne su u svakoj vezi.

Story: Pomenuli ste da retko kad izlazite. Zbog čega?

- Trudim se da ne dajem povoda za napise. Dovoljno je da izađem u neki klub pa da se oko mene nađu neke devojke koje su možda došle s mojim prijateljima ili su samo poznanice... Ako mi se neka od njih približi da mi nešto kaže, u novinama odmah osvanu naslovi tipa: Raskid na pomolu... Generalno, slabo izlazim, ne samo zbog toga, već i zato što puno radim. Kada posle vikenda dođem s puta, treba mi nekoliko dana da se odmorim i napunim baterije.

Story: Kako sa devojkom najradije provodite vreme?

- Volim da prošetamo, pogledamo kod kuće ili u bioskopu dobar film ili da odemo na neku finu večeru. Sve je stvar dogovora i zavisi od toga kako se osećamo u datom trenutku.

Story: S obzirom na to da ste oboje mladi, opterećuju li vas pitanja okoline i medija kada ćete ozvaničiti vašu vezu?
- Ne opterećuje me, jer sam izričit što se toga tiče. Bar još jedno četiri, pet godina ne planiram da se ženim. Činjenica je da to čovek nikada ne može da zna, ali veridba i ženidba nisu mi u skorijem planu. Sada je sve onako kako bih hteo da bude i ne bih ništa menjao. Što se tiče naših porodica i prijatelja, oni nas ne zapitkuju i nemamo pritisak sa te strane.

Story: Jeste li otpočeli zajednički život u vašem novom stanu na Novom Beogradu?

- Odlično se osećam u novom stanu i reći ću samo da mi je brat Rade najbolji cimer! (Smeh)

Story: Da li ćete posle operacije otputovati na odmor ili se vraćate poslu?

-Već imam zakazane nastupe 14. februara u Beču u klubu Insomnia i 15. februara u Klagenfurtu, a verujem kako će operacija proteći dobro i da ću se do tada oporaviti. Jedva čekam susret sa publikom, a nadam se da ću se bolje osećati i pevati posle svega.

Story: Do novih koncerata publika može da gleda novi spot. Zašto ste odlučili da angažujete manekenku Dejanu Živković?

- I ranije je postojala ideja da je angažujemo, ali nismo uspeli da se uskladimo oko termina. Prilično sam zadovoljan jer je ekipa koja je realizovala spot radila i mojih pet prethodnih video klipova, s tim što smo angažovali drugog direktora fotografije Dimitrija Jokovića. S njim sam sarađivao na spotu Ruka za spas, tako da smo obnovili saradnju. Spot nije pretenciozno rađen, ali pošto je pesma balada, trudili smo se da napravimo dobar ambijent i atmosferu pa verujem kako će se dopasti publici. Dejana i ja smo se upoznali ranije preko zajedničkih prijatelja, ali se nismo družili. Ona je vrlo lepa, duhovita i temperamentna devojka, tako da mi je drago što smo radili zajedno i ostavila je lep utisak na mene.

Razgovarala: Jelena Kulović

Foto: Andreja Damnjanović

 

makonda-tracker